Excursie la Wroclav -Polonia

Am fost zilele trecute in excursie la Woclav , un orasel din sud-vestul Poloniei unde am avut ca obiectiv vizitarea fabricii de parfumuri a firmei FM group ce are operatiuni si in Romania. Binenteles amatori de turism cum suntem nu am ratat ocazia sa vizitam si un pic imrejurimile Budapestei respectiv zona Budaors unde au amenajat un fel de Outlet ca la Pandorff in Austria, ideea austriecilor fiind imprumutata in multe zone din Europa , chiar si la noi ; deasemenea am vizitat pe drum Viena care mi se pare din ce in ce mai frumoasa cu cat o cunosti mai bine, cu minunatele ei cladiri pastrate in timp foarte bine, cu Palatul Imperial, canalele prin care trece Dunarea, stradutele care te fac sa te simti in alta epoca. Seara am travesat Cehia care are niste drumuri cu peisaje splendide, cu multe curbe care lasa in stanga si dreapta paduri frumoase. Pe drum am avut ocazia sa vedem iepuri pe camp in Ungaria, o vulpe cu o coada frumoasa langa o benzinarie chiar la intrarea in Polonia, cateva caprioare, niste fazani viu colorati care se plimbau in voie. La Wroclav am ajuns noaptea, Cazarea a fost impecabila, iar micul dejun a satisfacut cred fiecare gust, iar pentru gurmanzi a fost un deliciu avand posibilitatea sa mancam pepene, cocktail de fructe, peste, omleta buna, tot felul de cereale, sucuri fresh foarte bune etc. Wroclav este cam al patrulea mare oras din Polonia, asezat foarte aproape de Germania, pe drumul catre Dresda, nu departe de capitala Varsovia,. Are o aglomeratie de masini asemanatoare cu a noastra, insa avand unele bulevarde mai noi care dispun deja de 3-4 benzi . Foarte bine se circula cu tramvaiul care nu se impotmoleste prea mult pentru ca are linia lui separata pe care masinile nu pot circula, asa ca recomand tramvaiul chiar daca atunci cand prinde viteza te cam zdruncina. Wroclavul dispune si de ceva mall-uri cum ar fi Arkady (tramvai 2,3), langa hotelul Orbis Woclav; Ranama un magazin mai vechi modernizat si mai noul Magnolia Center (tramvaiul 2,3,10,12) care seamana mult cu mall-ul din Cotroceni ca arhitectura. Neaparat trebuie sa ajungeti la Wroclav in centru vechi unde o sa vedeti cea mai mare piata cu cladiri in multe culori , cu primaria , cu multe pub-uri , de vazut Restaurantul-Pub Spiz unde berea este preparata si servita pe loc in butoaie imense. Deasemenea sunt foarte frumoase catedralele din zona veche a orasului si piata de flori . Un alt element de atractie sunt piticii si statuietele mici care se gasesc in diferite zone in partea veche a orasului. 

25 de comentarii:

  1. Mai Happy trebuie sa spui DOAR ca este cel mai frumos oras din Polonia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nou isi dau si pitipoancele cu parerea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Draga" Alexandra aka Emilia: la asemenea comentariu, fara nici o legatura cu ce a scris Stefan si cu ce am spus eu, trantit din lipsa de preocupari prin Franta (post)natala, nu pot decat sa-ti transmit salutarile amicului Fritz de pe malul Dambovitei (pre)natale. Intelegi tu cum vine treaba cu memoria afectiva. Poate ajuta madeleinele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. un mic comentariu (facand exceptie de faptul ca ne aflam pe un blog care promoveaza conceptia open-mind), dar nu pot sa nu remarc lipsa de deschidere (a mintii si nu a cracilor despre care se tot vorbeste aici), adica INCUIALA si FRUSTRAREA celor care nu au nici simtul umorului si nici inteligenta de macar a mima lipsa acestuia; plus ca din cate stiu eu sa te compari cu o pitipoanca e un lucru pozitiv in ziua de azi pe meleagurile unde vantul bate dinspre Berceni spre Crangasi. Dar analizand la rece, nu pot sa remarc faptul ca o "friptura", faptura scuzati, minunata de 32 de anisori (bubulina1802 ??? !!!) nu poate decat sa faca pe secretara avocatului poporului (mimic_sword sau nimic_sword - nu vad prea bine - un erou de legenda ce traieste din cutia cu zestre a parintilor regi de capitala); tot la rece ... plus ca vin si ploile (atentie cod rosu !) as zice ca acest Andrei, un Cezar razboinic 'al luminii poate' care vine asemeni sfantului Andrei cel dintai chemat la propavaduire sa vorbeasca in dodii, sau poate e doar defect profesional. Inca ceva, ce tine de dogma, de etica si de morala ... sa dai citate din biblie atunci cand viata bate filmu si nu numai (prietenii stiu de ce !!) cam lasa de dorit.
    Nu pot decat sa-mi cer scuze d-lui Stefan Petru David, si ramane ca noi sa admiram cele scrise, punctand : WROCLAW merita vizitat.
    Dar spiritul de roman, nu ma lasa sa tac,imi plac scandalurile, barfele, can-can-urile (cate v-as putea spune dar nu cred ca vreti sa auziti adevarul despre voi, nu-i asa ingerasi ?). Inchei sperand ca nu v-am facut prea mult sa cautati pe 'goagal' sau sa va doara capu' (algocalminu la subnutriti e interzis oricum), doar o vorba sa va mai spun : Femeile sunt capabile sa mimeze orgasmul. Barbatii pot mima o intreaga relatie.
    Cristina + Andrei = LOVE (not WAR !!!)
    R.I.P.

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti atat de Anonima incat nu-ti dai seama de un comentariu pus acolo total gratuit? Te recunosti pe undeva pe-aici? "Sabina Florea - dar poate avea orice nume: e vorba de arhetipul unei persoane reprezentative pentru aceste epoci, echipata full options cu hau in loc de personalitate, cu false complexe si comoditate maladiva, cu dedublare invatata si repetata fortat, la nesfarsit, si cu ipocrizia maimutei din Cartea Junglei. Acest specimen este mai periculos decat un animal, fiindca stapaneste arta zambetelor de complezenta, si raporturilor sociale induse in scop lucrativ. Este dorit sa se manevreze cu maxima grija, pentru a nu da prilejul provocarii de plagi injunghiate pe la spate, rani aplicate fulgerator."

    RăspundețiȘtergere
  8. draga mea draga ... cat imi place cand te inseli amarnic, si ce e cel mai urat din partea ta e ca te bagi singura ca musca-n ... . Aceasta "Sabina Florea" nu are nici o legatura si nici nu ma identific cu ea; nu vad de ce aceasta comparatie; frumos si elegant ar fi sa-ti ceri scuze aici ca-i denigrezi numele in felul acesta(rusinica, rusinica !!!) Dar nu trebuie sa ma justific eu aici, pentru ca vad ca-ti faci singura reclama (si inca ce reclama !!!); te cam oftici, (si inca cum !) dar tocmai asta era scopul, sa vedem cum stai cu nervii. Si ce veritabil e folclorul roman cand are dreptate si cand zicalele isi gasesc exemple asa de usor in realitate:
    "Cainele moare de drum lung,
    Iar prostu'...de grija altuia !"
    asa ca SOMN USOR fetito !

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa cum scrie acolo...poate avea orice nume. E doar o tipologie reprezentativa pentru .... tine. In cazul in care n-ai observat ghilimelele, e un citat. Il poti cauta, e deja faimos.
    Iar de parerile "anonimilor", e plina lumea asta. Ca si de folclorul itit din zeama de matraguna.

    RăspundețiȘtergere
  10. zise ea mandra cu atata originalitate ...
    Si sa nu rîzi?
    astampara-te ca suferi cu pitpalacul ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat despre tine,nu am ce comenta,esti un fel de chicken... cum spun americanii
    Nu esti suficient de curajos sa te bati cu un barbat,esti un amator care prefera box-ul feminin...Iar daca e vorba de prietena comuna Cristinica, se pricepe fara indoiala si la vorbe si la fapte, si stim pe cineva comun care abia astepta sa luati o pauza de relatie sa ii mai arate plaiurile mioritice...cineva mai trebuie sa o consoleze si pe mititica...sti cum e vorba aia romaneasca "numai ciorba in fiecare zi, mai merge si un carnacior mai mic cei drept din cand in cand, da nu prea mult ca ingrasa"
    Mihai Jambore va spune ceva?(prietenii stiu!!!!)
    Daca si-ar da cele 2 tone de maclavais, pardon vopsea lavabila de pe fata,ar avea ce arata...s-ar bate cu Nikita in topul frumusetilor...feminine
    cat despre voi, inchei aici las pe altii sa isi spuna parerea, eu m-am distrat destul...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce miasma de mandarine stricate....

    RăspundețiȘtergere
  14. ooohhhh, exact la ce ma asteptam (da' predictibili mai sunteti voi), vorbiti aceeasi limba, apoi de aceeasi secure o s-o mierlitzi, apropo de LAME; cocalarul de 35 de kg sare in aparare, DUDE ... in ringu' de dans cu tine, ca altceva nu se preteaza la valoarea ta, ahhhh, dar de fapt stai ca tie iti place, din cate stiu cam lovesti, ai antecedente ? (cine te cunoaste, te stie, nu-i asa fetelor ?)
    Tot ce pute pe aici e frecarea de menta, stimabile talentat si inimos avocat (vezi ca in DEX, nu exista cuvantul "idiotic", nu de alta dar sa nu te faci de ras prin tribunale)
    Aveti grija la cromozonii nebuniei, si nu va mai scremeti atata ca starpiti si tantarii.
    News Alert : Lumina intelepciunii l-a sorbit pe Ciucurel(ha ha), zvarcolindu-se ca un vierme.
    I rest my case.
    Semnat: al vostru scump si drag, Alter Ego curajos

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Te descrii ori ce faci?, ba taci acolo ca te dai de gol ! Vorba lunga, saracia omului !!!
    Maestrul Caragiale a devenit celebru pe oameni de seama ta, bai gogule. Citez : "Amice, esti... idiot!".
    De obicei esti nebun, dar ai si clipe de luciditate cand esti doar idiot.
    Aceasta laudarosenie si narcisism exacerbat ma duc cu gandul la faptul ca tu te crezi cumva buricul pamantului, o frumusete intruchipata in chip de inger si gigolo(ouh la la).
    Din cate vad eu exista un “fun” club acum…al iubitoarelor de arta, al bautoarelor de Tymbark si al femeilor care se zugravesc pe fata cu lavabile anti-age ( oferta speciala la Mr Bricolage : 2+1 gratis !).
    Ma distreaza tare mult cand vad ca nu te-ai schimbat deloc, tot in oameni slabi dai si la propriu si la figurat, tot in trecut traiesti, atunci cand aveai succes numai la fetiscane de 20 de anisori…dar, atunci nu erai “marele” avocat al poporului, erai un umil prieten care nu isi permitea nici sa isi plateasca excursiile facute prin tari cu clima “umeda” (haa ???).Te crezi scump dar te cunosc de la reduceri.
    Tu chiar nu stii cu cine ai de-a face, iar avocatia asta de 2 parale chiar nu te-a invatat nimic, pai cu asemenea avocati sa ma mai mire situatia din tara asta?
    Ce prezumtii faci tu aici de tot bagi nu stiu ce foste relatii, fosta amica SF!! Traiesti un SF baiete, oligofrenule. Esti tare la vorbitor, dai din rozeta ca vaca lapte!
    Ar trebui sa vorbesti cu dumneavoastra, sunt un barbat in toata firea mai pupaza de Berceni!
    Nu stiu de ce dar de fiecare data cand deschizi tu gura incepe un fraier sa vorbeasca ...
    Pastram legatura, nu ? Imi place sa fac pe pisica, mai soriceilor.
    Chitz Chitz Ciaooooo

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Intrebare intrebatoare ....(Clementina online,a ajuns pe unde nevazute si neauzite aceasta conversatie la mine.....ma bag si eu in seama aiurea....)de ce va spalati rufele murdare in public.....?
    Cu respect domnului Andrei Cezar:)...chiar nu este evident ca domnisoare Bubulina sucks....si ca nimeni nu o place...:)?Eu una iti respect alegerile,pt ca stiu pe ce criteriu se bazeaza....tocmai din cauza aceasta te admir..:)
    Domnului Anonim ....ESTI TARE,ne-ar fi lipsit asta in grupul nostru candva ...grup care nu mai exista....odata cu descoperirea muzei cu nuri de catre facatorul acestui blog:)))


    ``Houston we`re going down!``:)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Orasul pare chiar misto! Il adaug pe lista negresit! De mult imi doresc sa ajungem in Polonia, dar...bugetul e mic, coane Fanica! Strangem banii pentru Liban, plecam in septembrie.

    Cu drag,

    Laura Trisca

    P.S. Daca dupa 10 septembrie nu imi mai fac aparitia, e posibil sa ma fi vandut sotul meu pe 2-3 camile :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Pe blogul acestui gras interesat de tot ce poate lua free in his life, UN schelet crăcănat, cu creerul cât o nucă imbibată în veninul provocat de ciuda neputinţei, se chinuie să iasă din anusul persoanei care-l captează de 2 ani.Limbricul impuţit nu poate să se desprindă şi se chinuie strigându-şi neputinţele celor care-l cunosc, doar , doar cineva îl prinde de ceva spurcat, ceva ce el consideră că e gură ca să nu zic ...ulă.Succes avocate!

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule shorty,

    cu EGO-ul de (nimic_)sword , sa nu ne mai spargem in texte "pompoase" si eroisme din cele mai ieftine, mai ales ca nu esti in masura sa vorbesti. Asa cum au subliniat si altii, masculinitatea ta se rezuma doar la agatat gagici pentru bani, dat din gura si o ieftina figuratie cu iz de avocat in cercurile "mondene" de alta data ale grupului. Esti un tip frustrat de conditia si mocirla in care te zbati si, din pacate, te afunzi din ce in ce mai mult, fara a incerca sa te schimbi. Distragi atentia de la tine aruncand cu cuvinte in stanga si dreapta. Vreau sa-l contrazic pe Anonimul meu care te face frumos "pupaza", cand, pentru unul ca tine, nu exista termen de comparatie, bufon de mahala!

    si

    draga Cristina,

    daca ai deschide ochii mai bine sau ce mai deschizi tu, ai putea sa ajungi mai departe mai ales ca timpul deja lucreaza impotriva ta. Nu mai pierde vremea la curul tuturor textierilor.

    ....a, si sa nu uit, e foarte frumos in POLONIA

    RăspundețiȘtergere
  22. Fratioare/soro, sau care puii mei faceti risipa de flegme pe-aici. Citesc si ma minunez de tampeniile pe care le perorati, mai-mai sa cred c-am nimerit la un casting pentru acces direct.
    Prietene, sau prieteno (dupa cata tiganeala ai in taste, sigur esti femeie, si cred ca ti-ai adus si prietenele), cine esti tu, tata, Dumnezeu ?
    Citest si vad: aia e pitzipoanca, ala e limbric, celalalt e gras, muza lui e tzatzoasa, unul face pe zeul, altul e avar, si continui asa pana m-ai plictisit.
    Ma dar tu cine esti, manca-ti-as ? Sau voi ? Sincer, tare as vrea sa va cunosc, sa-mi expun si eu parerea. Sa vad si eu daca stau de vorba cu perfectiunile intruchipate.
    Spune-ne frate cu cine avem de-a face, ca imi chem acum familia sa-ti aducem ofrande, clar ca ne iei pe toti.
    Am citit ce-a scris Fane, si am citit ce-a scris fiecare: pana una alta, in afara de "limbric", de "pitzipoanca", de tipa aia care s-a semnat si de tipa aia cu Libanul, toti ati folosit postul "grasului zgarcit" pentru a injura, a jigni, si in general pt.a manca cel mai pur cacat.
    Asta, ca barbat harsit ce ma aflu, si pe deasupra si casatorit de ceva timp, inseamna doar un lucru: ori sinteti super-nervoase ca v-a futut Cezar si v-a lasat, ori ca dimpotriva, n-a vrut sa v-o traga.
    Dincolo de asta, lasa-l frate pe-ala sa fie cat de gras si de zgarcit vrea el sa fie, nu-l uri pe Cezar ca e mai infipt si cand are, si cand n-are dreptate, nu manca rahat cu avocatura lui ca e clar ca habar n-ai, las-o pe Cristina sa fie ingrijita, tunata, vopsita sau cum vrea ea, ca n-o face pe banii sau pe timpul vostru, si hai sa nu folosim blogul unuia ca sa aruncam cu nucile-n pereti.
    Si fiindca vad ca se poarta sa injuram si apoi sa nu avem bunul-simt (a se citi curaj) sa ne si asumam ce-am scris, eu sint Mircea.

    RăspundețiȘtergere
  23. zise razboinicul cezar, sub numele de mircea cel batran...

    RăspundețiȘtergere
  24. Hell... o gang...spre bang...

    Bai revolutionarii pulii mele (imi permit sa spun ce vreau, pentru ca imi asum... a se vedea ID-ul.

    @ Emilia: Papusa... dupa cate imi dau eu seama... ai parasit mahalaua dar izul a ramas...

    @ Anonim...a...papusa mica si sexoasa... sa iti explic ceva... nu iti dau numele pentru ca in baza limbajului si a tonului folosit te desconspir.
    Sa purcedem... iti amintesti de faza cu "Nu il suport pe..."?... Am tupeul, curaj si mai ales boase sa zic ca nu il suport dar il imiti... atat in gesturi cat si in limbaj...
    Faptul frustrarea ta a ramas latenta pana acum... denota mica si infima posibilitate... ca sa mori in somn de atata ura...
    Incearca sa depasesti momentu...stii a trecut ceva mai mult de 1 an si tu totusi esti marcata mai ceva ca la ranch... ca sa ne americanizam si noi... vad ca e la moda sa folosesti cuvinte straine cand ai grave lacune in limba romana...
    Vezi ca au sunat aia de la Electrica... si m-au intrebat cand sa vina sa iti schimbe lampile care fileaza.

    @ Restul: Imi dati dovada de maturitate ... nu era mai simplu sa fiti cu picioarele pe pamant si sa nu calcati in noroi?
    Parea mea...

    RăspundețiȘtergere
  25. TATA,
    Cristi sau, mai bine zis, avocatul avocatului dIaconului, tin sa mentionez ca esti mai bun ca "avocatul" in sine , tine-o tot asa....dar ai grija ce prieteni vrei sa ai si daca merita sa-ti fie. Hai va pup pe toti, trai-v-ar mahalaua de pitipoance, cocote(a) masculine(a) si noi restul !

    RăspundețiȘtergere