COMPLEXUL TURISTIC ASTORIA - SNAGOV


Daca nu va vin idei cand vreti sa mergeti pe undeva aproape de Bucuresti , iata una . M-am gandit sa va propun Complexul Astoria Snagov , aproape de Bucuresti , dar unde din cate stiu se poate ajunge mai mult cu o masina personala, caci prin zona se poate ajunge doar cu microbuze care se iau din Piata Presei Libere, mai precis capatul tramvaiului 41. Aceste microbuze (se pare nr.444) costa cam 5 lei calatoria dar trebuie sa gasiti orarul cand circula. Complexul este situat dupa localitatea Snagov Sat , drumul este din Bucuresti-Ploiesti la un moment dat se face indicator dreapta si se traverseaza toate satele pana se ajunge la o cale ferata, acolo nu se trece peste ea inainte, ca ajungeti la Vila 23 ,trebuie urmat drumul spre stanga care te poarta exact catre complexul Astoria unde este o padurice, cu locuri de parcare,3 restaurante cu o capacitate totala de 300 locuri, 3 terase cu o capacitate totala de 400 locuri, sala de conferinte 60 locuri, sala de sedinta capacitate de 15-20 locuri, piscina, teren de tenis de camp, teren baschet/ volei, tenis de masa, barci de agrement, spatii de joaca pentru copii, spatiu pentru gratar, spatii camping. Merita sa va relaxati in natura la un sfarsit de saptamana acolo !
Daca vreti sa va aventurati,in apropiere se afla si Manastirea Snagov care a fost un important centru al culturii Tarii Romanesti in epoca feudala. Prima atestare documentara sub numele de Snagov apare in anul 1408, intr-un hrisov al lui Mircea cel Batran, dar sunt pareri ca aici exista un lacas de cult inca din vremea lui Vladislav I (1364-1379). 
De altfel, pe insula pe care se afla manastirea, sapaturile arheologice au scos la lumina zilei unelte si vase din epoca bronzului si din cea a fierului, monede romane si bizantine, care fac dovada unei locuiri vechi si neintrerupte pe aceasta insula.
Ansamblul manastiresc Snagov, edificat din caramida, era inconjurat de ziduri puternice pentru aparare, strajuite de un turn inalt de observare si paza, care servea, in acelasi timp, si ca clopotnita.

Relatii Complex Astoria : 0213510460 sau 0213167550
Taxa intrare in complex cu masina 15 lei.

7 comentarii:

  1. Da , asa e, taxa de intrare este 15 lei , numai daca intra masina singura!
    Mai adauga si 10 lei de persoana.
    Daca vrei sa intri la piscina , mai dai inca 20 de lei de persoana/zi, dar, indiferent de ora la care intri la piscina , tot 20 de lei platesti.
    Odata intrat la piscina , constati ca dusurile sunt de toata jena .
    WC -urile sunt in afara spatiului piscinei si sunt de groaza , o mizerie de nedescris .
    Asa ca mai bine stai acasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar la piscina se ofera contra sumei de 20 lei , apa curata ,paturi de bronzat, umbrele etc. pe cand complexul iti cere 25-65 ron doar pt parcare.La piscina este un proprietar independent de structura complexului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu recomand sa mergeti acolo. Tiganeala pe fata, platesti sa intri in complex pentru fiecare persoana, platesti parcarea la masina 15 lei si mai platesti si accesul la piscina, nu mai zic ca e si la 40 km de Bucuresti (deci si benzina si drumul). Trebuie sa mentionez faptrul ca prietenului meu I-au furat papucii niste colorati. Daca tot vreti sa iesiti din bucuresti, mergeti la Perla Paulesti (langa Ploiesti) sau Sky (Ploiesti) sau la slanic Prahova.

    RăspundețiȘtergere
  4. tiganie maxima,am luat raie acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum au inchis-o de tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Au inchis-o de tot? Eu credeam că o mai deschide

    RăspundețiȘtergere