Ceainarii din Bucuresti mai speciale

Pentru cei carora le place ceaiul si vor o atmosfera mai deosebita va recomand cateva ceainarii de efect din Bucuresti :
1) Ceainaria din Cotroceni - Str.Prof.Dr.Gh.Marinescu nr.25, tel :0721669535, care este o ceainerie facuta in stil asiatic cu separeuri, pernute pe jos, lumina difuza, mai intunecat, cu lumanarele, cu o camera parca ai fi in cabanele de munte, cu clopotel pe masa ca sa suni pentru a da comanda si o diveristate de ceaiuri pentru toate gusturile ; Reper : langa Palatul Cotroceni
2) Serendipity - Str.Dumbrava Rosie nr.12, tel : 0743283342, un local si cu terasa pentru verile calduroase mai ales, cu leagane montate, in gradina, in mijlocul unei gradini, cu o diversitate de ceaiuri, cu o biblioteca in interior unde se pot consulta carti, in interior se organizeaza si cursuri de dansuri. Localul este amplasat intr-o zona linistita unde sunt imobile care gazduiesc sedii ale diplomatiilor din strainatate.Reper: Parc Gradina Icoanei - Piata Romana. 
3) Ceaineria din Libraria Carturesti -Romana - Str.Pictor Arthur Verona nr.13, tel : 0213173459, care este in interiorul librariei , cu o atmofera linistita, cu cateva masute, ceaiuri alese, unde poti lectura o carte buna, poti sa-ti faci niste schite la o lucrare, as numi-o o ceainerie mai intelectuala, unde parca iti vine sa iti pui mintea la contributie si parca iti vin si idei mai multe . Reper : Cinema Patria - Piata Romana.
4) Ceainaria Rendez-Vous - Quinet - Str.Edgar Quinet nr.8-10, este situata chiar in centru , in zona Universitate , cu scaune si fotolii , chiar si canapea confortabile, cu culoarea predominanta rosie in incaperi, o atmosfera foarte intima, placuta unde se pot servi ceaiuri deosebite si prajituri bune. Este o ceainarie care te duce cu gandul la lumea de inalta clasa din trecut. Mentionez ca aceasta ceainarie face parte dintr-un lant care deja este in mai multe locuri in Bucuresti , cum ar fi : Calea Floreasca nr.102, tel:0720070286, unde se poate servi si mancare; Dorobanti-Str.Tudor Stefan 7-9 ; Str.Nicolae Tonitza nr.8 in Centrul Istoric, tel 0725637904.
Alte propuneri :
5) Ceainaria Cinci de pe Str.Olimpului nr.13. Au ceaiuri bune, preturi bune, biscuiti si turta dulce si fesh-uri .
6) Casa Satya de pe Bd. Nicolae Titulescu . Ceaiuri foarte bune si mancare eco , muzica relaxanta, tot feluri de prajituri si ciocolata calda asemanatoare cu cea din Elvetia, spune Emilia Alexandra-vizitator.

4 comentarii:

  1. Sa nu uitam de Casa Satya pentru toti bautorii de ceai de calitate situata pe Bulevardul Nicolae Titulescu care este cu mult peste toate ceainariile. vezi site : http://www.satya.ro/ unde poti gasi mancare eco si multe altele... am fost de foarte multe ori si mi-a placut, ambianta, muzica de relaxare si tot felul de prajituri si mancaruri eco si mai ales o ciocolata calda speciala... cum nu intalneste decat poate in Elvetia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie mentionata si Ceainaria Cinci de pe Olimpului 13! Au ceaiuri bune, preturi bune, turta dulce si biscuiti si cele mai faine fresh-uri din oras (cand am fost eu aveau si de zmeura, si sunt facute numai din zmeura)! In afara de asta vin cu un decor nonformal si cu o atmosfera relaxanta si pozitiva! Noi ne-am intins la un domino cand am fost ultima data...:)
    http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001189527063 (acum sunt si in interior)

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-adevar frumos , s-a mai deschis o ceainarie in str staicovici 37, am fost de cateva ori si e un spatiu intr-adevar de basm , se numeste "Casuta din povesti" , cam totul este hand-made , ceramica este adusa de la Horezu , au si roata olarului , iti dau si argila si te invata cum sa faci o canuta , sau o scrumiera , fac focul in sobe de teracota, asculti chiar si povesti , denumirea ceaiurilor este superba( "tacerea ondinei,, "craiasa zapezii" ) si numai sa citesti este o adevarata desfatare, au si sucuri naturale , cand comanzi o cafea se aude cum o rasnesc chiar atunci , poti sa citesti o carte , au cel putin 3 jocuri de sah, tintar , sunt doi baieti tineri care sunt tare de treaba , e deschis de la 14 la 23 , un demisol , recomand acest local cu caldura, si sa nu uit , un mic secret daca vreti intr-adevar ceva delicios comandati o ciocolata calda ( de casa ...bunica ..mda)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai exista o ceainarie foarte frumoasa: Green Tea, pe langa Hala Traian, nu stiu exact adresa, dar au site cu galerie foto. Au o gradina frumoasa cu trandafiri, vara, si prajiturele facute in casa si o mie de ceaiuri de toate felurile.

    RăspundețiȘtergere