Un cafe-bar unde merita sa mergi THE ARK - Str.Uranus nr.150-zona Piata George Cosbuc

Am descoperit zilele trecute in zona unde mergeam la Crystal Palace Ballrooms (zona Piata George Cosbuc-Piata cu flori) un alt local intr-o cladire parca desprinsa dintr-un film Cafe-Bar The Ark.
Uitandu-ma de afara am observat o cladire veche a fostei Burse de Marfuri si inauntru totul modernizat
 unde am vazut cativa omuleti care sareau intr-una si radeau si nu intelegeam de ce. Am fost un pic curios asa ca am intrat si am vazut ca se uitau la un LCD si jucau WII unde simulau ca sunt intr-o barca si se dadeau pe un rau /cascada si trebuiau sa coteasca si sa sara pentru a reusi, am vazut pe acolo si o masa de pung-pong unde se juca zdravan un meci incins si un local desi destul de mare impartit in 2 cu o zona de fotolii, internet,jocuri video si o zona de mese si scaune gen bar. Intreband cat costa masa de pung-pong de inchiriat am fost surprins sa aud ca in seara aceea fiind declarata seara de jocuri totul era gratis in partea de jocuri. Oricum merita vazuta aceea zona pentru a vedea ca daca exista ceva intraprinzatori zona aceea care nu prea misca a imceput sa aibe viata si parca sa aminteasca de Bucurestiul de altadata.
Este cea mai recent renovata cladire de patrimoniu a Bucurestiului. In Bucurestiul de alta data cladirea era cunoscuta sub numele de Vama Antrepozite sau Bursa Marfurilor, din 1898. Este o cladire monument (clasa B) si face parte din ansamblurile cunoscute sub numele de Arhitectura industriala. Realizare a arhitectului italian Giulio Magni cu asistenta din partea inginerului Anghel Saligny, Bursa Marfurilor a simbolizat la acel moment conectarea Romaniei la economia europeana acum 110 ani. Proiectul de reconversie The ARK este realizat de studioul de arhitectura Re-Act Now (www.re-act.ro).
Proiectul ARK a salvat cladirea Bursei Marfurilor aflata, dupa un incendiu devastator si un abandon de 16 ani, in stare declarata de colaps. Noua arhitectura a recuperat elemente definitorii ale vechii cladiri – fatada integrala pe al carui frontispiciu figureaza inca denumirea originala si a reconvertit functionalitatile fostei burse inspre noile tendinte contemporane – o zona de birouri pentru companiile de creatie, un spatiu public dedicat expozitiilor si o piata pentru industriile creative. 
ARK- Bursa Marfurilor este un spatiu unic in Bucuresti unde cererea si oferta se intalnesc in spatiile complementare ale artei, marketingului, comunicarii si serviciilor de care sunt interesati actorii din industriile creative.

Date de contact : THE ARK , Str.Uranus nr.150 (fosta Calea Rahovei 196A) sector 5 ;telefon 0724588534;email: info@theark.ro; rezervari : rezerv@theark.ro
Se afla in spate la Piata George Cosbuc (Piata cu Flori)

Mijloace de transport: tramvai 32 (zona statia Piata George Cosbuc);

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu