„Rock pentru Viaţă” - concert in Piata Constitutiei pe 1 iunie 2010

Fundaţia "Salvaţi-vă Îngerii" organizează, pe 1 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, un concert caritabil - "Rock pentru Viaţă" - în sprijinul construirii noului spital de pediatrie "Marie Curie", scrie Mediafax. Concertul de pe 1 iunie îi va reuni în Piaţa Constituţiei pe Mihai Mărgineanu, Les Elephants Bizarres, Vunk, Sarmalele Reci, Taxi, Viţa-de-Vie, VH2, Compact, Proconsul, Bere Gratis, Voltaj, Ştefan Bănică Jr., Iris, Dida Drăgan şi Corul Allegretto."De ziua lor, dorim să oferim un cadou minunat copiilor, un nou spital care să poată asigura tratamentele pediatrice necesare, la cel mai înalt nivel de competenţă şi condiţii medicale", declară Liana Stanciu, unul dintre cei mai activi susţinători ai acestui proiect.


sursa : ziarul Gandul 

Un weekend prelungit...

O fi oare bine cand dupa sambata si duminica mai ai inca o zi libera ? Ei zic ca da ...si daca mai pui si ca poti face foarte multe lucruri e si mai bine. Pe scurt : scurta vizita in mall vitan si o mica cina;un vin bun la hard-rock cafe in Sos .Kiseleff nr.32 cu 2 concerte cu trupele Popas si Taxi , concert umanitar pentru Iolanda Pascu; mancarica italieneasca si un vin bun la Cuptorul cu lemnedin Pache Protopopescu, un meci de vis, finala Ligii Campionilor Europei Internazionale Milano - Bayern Munchen cu un dribling superb care face cat un meci al unui fotbalist mare argentinianul Milito si o campioana pe merit Internazionale cu un Chivu pe teren, un film bun la Hollywood Multiplex pe nume "Scrisori catre Julieta" cu imagini superbe si ceva povesti de dragoste; intalniri cu prieteni ; plimbare in parc cu si fara bicicleta. Un weekend prelungit reusit ...sa tot fie asa ceva ...

Excursie la Wroclav -Polonia

Am fost zilele trecute in excursie la Woclav , un orasel din sud-vestul Poloniei unde am avut ca obiectiv vizitarea fabricii de parfumuri a firmei FM group ce are operatiuni si in Romania. Binenteles amatori de turism cum suntem nu am ratat ocazia sa vizitam si un pic imrejurimile Budapestei respectiv zona Budaors unde au amenajat un fel de Outlet ca la Pandorff in Austria, ideea austriecilor fiind imprumutata in multe zone din Europa , chiar si la noi ; deasemenea am vizitat pe drum Viena care mi se pare din ce in ce mai frumoasa cu cat o cunosti mai bine, cu minunatele ei cladiri pastrate in timp foarte bine, cu Palatul Imperial, canalele prin care trece Dunarea, stradutele care te fac sa te simti in alta epoca. Seara am travesat Cehia care are niste drumuri cu peisaje splendide, cu multe curbe care lasa in stanga si dreapta paduri frumoase. Pe drum am avut ocazia sa vedem iepuri pe camp in Ungaria, o vulpe cu o coada frumoasa langa o benzinarie chiar la intrarea in Polonia, cateva caprioare, niste fazani viu colorati care se plimbau in voie. La Wroclav am ajuns noaptea, Cazarea a fost impecabila, iar micul dejun a satisfacut cred fiecare gust, iar pentru gurmanzi a fost un deliciu avand posibilitatea sa mancam pepene, cocktail de fructe, peste, omleta buna, tot felul de cereale, sucuri fresh foarte bune etc. Wroclav este cam al patrulea mare oras din Polonia, asezat foarte aproape de Germania, pe drumul catre Dresda, nu departe de capitala Varsovia,. Are o aglomeratie de masini asemanatoare cu a noastra, insa avand unele bulevarde mai noi care dispun deja de 3-4 benzi . Foarte bine se circula cu tramvaiul care nu se impotmoleste prea mult pentru ca are linia lui separata pe care masinile nu pot circula, asa ca recomand tramvaiul chiar daca atunci cand prinde viteza te cam zdruncina. Wroclavul dispune si de ceva mall-uri cum ar fi Arkady (tramvai 2,3), langa hotelul Orbis Woclav; Ranama un magazin mai vechi modernizat si mai noul Magnolia Center (tramvaiul 2,3,10,12) care seamana mult cu mall-ul din Cotroceni ca arhitectura. Neaparat trebuie sa ajungeti la Wroclav in centru vechi unde o sa vedeti cea mai mare piata cu cladiri in multe culori , cu primaria , cu multe pub-uri , de vazut Restaurantul-Pub Spiz unde berea este preparata si servita pe loc in butoaie imense. Deasemenea sunt foarte frumoase catedralele din zona veche a orasului si piata de flori . Un alt element de atractie sunt piticii si statuietele mici care se gasesc in diferite zone in partea veche a orasului.