7 Sfaturi pentru a va reveni rapid si eficient dupa ospatul de Sarbatori

1) Daca imediat dupa o masa bogata de Sarbatori aveti probleme cu digestia, incercati, inainte sa apelati la redigest/colebil, sa le rezolvati consumand kiwi si mar in amestec (taiate in bucati mici sau, si mai eficient, marul ras), stropite cu cateva picaturi de lamaie si “unse” cu putina miere.
2) Dimineata (dupa ziua/zilele cu mese imbelsugate) luati o masa doar din fructe, de preferinta mandarine sau kiwi si mere dulci. Nu exagerati insa cu citricele, pentru a evita hiperaciditatea gastrica.
3) Luati-va din timp ceaiuri de papadie si de urzica. Preparati-va un ceai din parti egale de urzica si de papadie, pe care sa-l consumati de cateva ori pe zi (il puteti folosi in loc de apa).
4) Reduceti aportul de calorii si plimbati-va in aer liber, cativa km minimum; puteti opta si pentru exercitii de aerobic, dar asigurati-va de aerisirea buna a spatiului in care le practicati si nu “fortati” mult.
5) Evitati consumul de carne.
6) Consumati mai multe glucide, din surse naturale, si cat mai putine grasimi (indiferent de tipul de grasimi). Daca va este pofta de “dulciuri” iar fructele nu va sunt suficiente, este indicat sa consumati miere. Va puteti prepara lapte cu miere si cacao, va va reduce sau chiar alunga pofta de dulciuri si, in plus, are un usor efect laxativ, binevenit dupa mesele imbelsugate de sarbatori.
7) Consumati cate un pahar de iaurt sau sana/lapte batut fara paine.

Sursa : site SA FII TU SANATOS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu