Miniexcursie Bucuresti-Ruse

Am facut ceva cercetari si iata ce a iesit in legatura cu o miniexcursie Bucuresti -Ruse :
Distanta 76,3 km , aproximativ 1-2 ore.
21 RON - taxa de pod in RO
5 euro - taxa de drum in BG, valabila o saptamana.
6 euro sau 8 USD - taxa de pod perceputa de bulgari ,taxa care se plateste numai in euro sau USD de preferat.
Pentru cumparaturi este bine de cautat Metro din Ruse dar este nevoie de o legitimatie Metro care daca ai din tara , poti solicita una pentru o zi acolo , sau , am inteles ca exista vis-a-vis de un Kaufland, niste galerii comerciale,deasemenea incercaţi supermarketul din centru (CBA parcă se cheamă), Billa şi Kaufland... Preţurile sunt ceva mai mici decât la Metro, dar trebuie să intraţi în oraş ;la sensul giratoriu de la ieşirea din vamă faceţi dreapta în loc să ţineţi spre Sofia...
Preţurile sunt mult mai bune ca în România ,în special în ceea ce priveşte alimente!
1 euro = 1,94 leva, nu schimbaţi la un curs mai mic!
Mare atenţie la poliţiştii bulgari! Mergeţi cu farurile aprinse şi nu depăşiţi viteza legală! Maşinile lor de poliţie sunt Opel-uri Astra; am văzut chiar şi în maşină neinscripţionată.
Pentru vizitat este foarte frumos centrul care este foarte curat, ingrijit, circulatia este inchisa si gasesti pizza buna la localul Happy, unde gasiti si alte tipuri de mancare foarte bune; inghetata, popcorn pe toate strazile. O plimbare prin parc langa Dunare este recomandata la fel , mai ales ca malul bulgaresc arata foarte bine. In rest orasul nu arata cine stie ce, are unele blocuri mult mai urate ca la noi, dar centrul merita !
Daca vreti sa mergeti mai departe merita orasul medieval Veliko Tarnovo, situat in nordul Bulgariei, la numai 178 km de Bucuresti, este destinatia perfecta pentru vacanta dumneavoastra. Despre Veliko cat de curand !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu