In acest weekend, in cea mai mare piata agroalimentara din Bucuresti, Obor, se va organiza "Luna recoltei"



Inepand sambata (2 octombrie), taranii vor aduce in poata Obor fructe si legume, productie proprie.

Deschiderea festivalului va fi marcata si de un momente artistice sustinute de cele mai reprezentative voci ale muzicii populare romanesti: Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Elisabeta Turcu si Taraful „Gelu Voicu” - „Teleormanul”.
 
Duminica, 3 octombrie, de la ora 10.00, sarbatoarea Recoltei va continua, cumparatorii veniti in piata fiind intampinati de un deosebit program folcloric la care si-au anuntat participarea: Gheorghe Rosoga, Mariana si Mihai Calin si Grupul „Liviu Vasilica” – „Teleormanul”. 

Festivalul Berii 2010 începe în acest weekend la Afi Palace Cotroceni

De pe 1 până pe 3 octombrie, bucureştenii sunt aşteptaţi la Festivalul Berii, o sărbătoare în stil nemţesc, amenajată în parcarea mall-ului Afi Palace Cotroceni dinspre Bulevardul Vasile Milea. “Nemţoaicele” Oettinger, Patrizier sau Monchshof alături de cele mai cunoscute beri românesti vor putea fi savurate la festival alături de preparate din cultura culinară germană, dar şi din cea românească.

Şi pentru că berea merge mână în mână cu muzica şi buna dispoziţie, în fiecare dintre cele trei seri atmosfera va fi încinsă de un spectacol de percuţie, pantomimă şi stand-up comedy (în seara de vineri) şi concerte susţinute de trupele Asha (sambată), AG Weinberger şi fanfara Karpaten Show (duminică).

În plus, cei care vor veni la festival vor avea ocazia de a admira o expoziţie de artizanat şi obiecte handmade cu ceramică, obiecte din lemn, costume populare, ţesături, articole din piele, covoare, instrumente muzicale, cergi şi chiar bijuterii.

sursa : http://www.money.ro/evenimente-2/festivalul-berii-2010-incepe-in-acest-weekend-la-afi-palace-cotroceni.html

Presa italiana, despre Steaua-Napoli

Publicatiile din Italia n-au trecut cu vederea meciul pe care SSC Napoli il va juca joi seara la Bucuresti, cu Steaua, in Grupa K a Europa League.
Iata ce scriu cotidienele din Peninsula despre meciul Steaua - Napoli:

"In aceasta seara la Bucuresti, unde "azzurri" joaca impotriva Stelei, giuvaerul lui Laurentis (n.r. presedintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis) cauta golul cu numarul 50 in cariera sa de profesionist", scrie Corriere dello Sport, facand referire la mijlocasul slovac Marek Hamsik (foto).

"Napoli nu intentioneaza sa joace cu nasul pe sus la Bucuresti", noteaza Gazzetta dello Sport

In schimb, Napoli News anunta ca fosta trupa a lui Maradona va folosi o echipa experimentala: "Fara discutii, Europa League are farmecul ei, dar campionatul e mult mai important astfel ca Mazzari (n.r. tehnicianul lui Napoli) va odihni mai multi jucatori importanti la Bucuresti".

Intalnirea dintre Steaua si Napoli, din cadrul etapei a doua a Grupei K a Europa League, va avea loc joi seara, de la ora 20:00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

sursa : http://www.ziare.com/steaua/stiri-steaua/presa-italiana-despre-steaua-napoli-1045397

Magazinul Cocor - Luxury Store se va deschide sambata 2 octombrie 2010

Cocor se va redeschide pe 2 octombrie 2010, cu un concept inspirat de către Hyundai Departament Store din Seul; un magazin ce va avea chiriași propietarii brand-urilor si un nivel ridicat de finisaje interioare si exterioare. Promițător pentru brand-urile high-end multinaţionale, are obiectivul de a atrage clientul cu bun gust. Design-ul interior a fost comandat la JHP Design Marea Britanie, compania premiata în 2008 pentru "Cel mai bun interior al unui spațiu de vânzare cu amănuntul din Regatul Unit Marii Britanii " (www.jhp-design.com). De asemenea, ei au reproiectat cu succes Hyundai Department Store, în 2007.
Cocor S.A. a investit 18 milioane euro, aprobați de acţionari, pentru renovarea generala, parcare pentru 200 de autoturisme, mediafaţadă şi mărirea GLA-ului cu 30% până la 9.500 mp dintr-un total de 25.000 mp spațiu de construit.
Subsol - Galerie bijuterii, design interior, antichitati, body shop, cadouri si articole pentru casa = 1045 mp
Parter - Galerie bijuterii, cosmetice si parfumuri = 1066 mp
Etaj 1 - Colectii pentru femei = 1086 mp
Etaj 2 - Colectii pentru femei = 1088 mp
Etaj 3 - Galerie de designeri pentru femei, rochii de mireasa, rochii pentru ocazii speciale, incaltaminte si marochinarie, centru de frumusețe și Spa de zi = 1781 mp
Etaj 4 - Colecții pentru bărbați și Lounge / Club
(evenimente, lounge bar, boutique club de noapte) = 1691 mp
Etaj 5 – Colecții pentru adolescenți și copii si restaurant = 1825 mp
Suprafața construita totala a Cocor va fi de aproximativ 24.000 mp din care mai mult de 10.000 mp va fi zona de vânzare cu amănuntul. Indiferent de evoluţia pieţei va fi, locaţia şi unitatea brand-urile vor asigura stabilitatea generală a magazinului. Cocor va găzdui mono-brand-uri care aparţin unor reţelele internaționale și acestea vor ocupa mai multe nivele, de asemenea ele sunt enumerate în topul rafinamentului, prestigiului si scalei designerilor: ceasuri, bijutierii, diamante, accesorii, îmbrăcăminte şi încălţăminte.
Aproximativ 60% dintre noii chiriași vor fi brand-uri rafinate şi de prestigiu , iar restul de 40% va fi reprezentat de high-end la scară largă, 60% din brand-urile vizate vor fi noi intrări pe piața românească. În curtea din spatele sau, Cocor va construi 200 locuri de parcare și va oferi servicii de parcare cu valet, într-o clădire pe 8 nivele.
Cocor are a doua cea mai mare fațadă media din Europa de natură să redea video de calitate HD şi va oferi brand-urilor chiriașe avantajul unei reduceri de 50% din rate-card pentru publicitate rulata pe ea. Fiecare etaj va avea un ecran LED faţă-verso de 15 mp pe care chiriaşii pot semnala oferta lor şi campanii de publicitate. Doua ecrane mai mari, banner-ul de branding de la etajul al doilea, împreună cu faţada de sticlă cu LED-uri (peretii) vor afişa concertat campaniile de publicitate şi conţinut non-comercial.
Planificarea de arhitectura si a decorațiunilor vor respecta standardele internaţionale în scopul de a îndeplini toate premisele necesare mărcilor vizate.

 http://www.youtube.com/watch?v=GhemCezJ5QU&feature=related

Sursa :  http://www.cocorstore.ro/despre_proiect.html
            http://www.cocorluxurystore.ro/wordpress/2009/06/17/picture-gallery/

CROSUL LOTERIEI ROMANE- 3 OCTOMBRIE 2010

In data de 3 octombrie va avea loc cea de-a XIII-a editie a Crosului Loteriei Romane. Noutatea din acest an consta in organizarea acestei competitii, concomitent in 5 orase:
 
   * Bucuresti
   * Cluj-Napoca
   * Timisoara
   * Iasi 
   * Bacau.

     ”Alearga pentru sanatatea ta!” este indemnul pe care Loteria Romana il adreseaza an de an persoanelor de toate varstele atunci cand organizeaza Crosul Loteriei Romane.
     Organizarea acestei manifestari a devenit de-a lungul timpului o traditie pentru Loteria Romana, pentru participantii la jocurile organizate de compania noastra si pentru iubitorii sportului.
     “Crosul Loteriei Romane” este inclus an de an in calendarul competitional intern si international al Federatiei Romane de Atletism.
     Categoriile de participanti vor fi urmatoarele: seniori intre 20 si 40 ani inclusiv (femei si barbati), juniori intre 15 si 19 ani inclusiv (fete si baieti), copii intre 11 si 14 ani inclusiv (fete si baieti), veterani peste 40 ani (femei si barbati), persoane cu dizabilitati.
     La competitia sportiva "Crosul Loteriei Romane" vor fi premiati primii 5 sositi (masculin si feminin) de la categoriile Seniori, Juniori, Copii, Veterani si Persoane cu dizabilitati (in carucior).

     Premiile pentru alergatori pentru fiecare oras organizator (Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Bacau) sunt urmatoarele:

1) seniori                     =      Autoturism - locul I, (impozit si taxe aferente incluse)
                                           Home Cinema + TV LCD - locul II;
                                           Camera video - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.

   senioare                   =      Autoturism - locul I, (impozit si taxe aferente incluse)
                                           Home Cinema + TV LCD - locul II;
                                           Camera video - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.

 2) juniori                    =      Scuter - locul I,
                                           TV LCD - locul II;
                                           Bicicleta - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.
  junioare                    =       Scuter - locul I,
                                           TV LCD - locul II;
                                           Bicicleta - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.

 3) copii (baieti) 
         =       Laptop - locul I,
                                           Camera video - locul II;
                                           Bicicleta - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.

 copii (fete)                =        Laptop - locul I,
                                            Camera video - locul II;
                                            Bicicleta - locul III;
                                            Camera foto - locul IV si V.

4)
veterani (barbati)  =         TV LCD - locul I,
                                            Bicicleta medicala - locul II;
                                            Camera video - locul III;
                                            Camera foto - locul IV si V.
     veterani (femei)    =         TV LCD - locul I,
                                            Bicicleta medicala - locul II;
                                            Camera video - locul III;
                                            Camera foto - locul IV si V.
5) persoane cu dizabilitati 
= Laptop – locul I,
           (barbati)                     TV LCD - locul II;
                                            Camera video - locul III;
                                            Camera foto - locul IV si V.

   persoane cu dizabilitati   = Laptop – locul I,
            (femei)                     TV LCD - locul II;
                                           Camera video - locul III;
                                           Camera foto - locul IV si V.


De asemenea, primele trei catedre de sport ale scolilor/liceelor, care vor atrage cei mai multi elevi participanti la editia 2010 a Crosului Loteriei Romane (din fiecare oras organizator), vor fi premiate cu cate un TV LCD.


SURSA : http://www.loto.ro/index.php/crosul-loteriei-romane.html

Guns N’ Roses va concerta pentru prima oara în România la complexul Romexpo din Bucureşti.

Marţi, 21 septembrie 2010, ora 19:00, trupa Guns N’ Roses va concerta pentru prima oara în România la complexul Romexpo din Bucureşti.
În deschidere va concerta trupa canadiană de rock’n'roll, Danko Jones.
Guns N’ Roses, (abreviată ca GN’R) este o formaţie americană de hard rock, formată în Los Angeles, California în 1985, având vândute un număr estimat la 90 milioane albume în lume. Numele formaţiei provine din unirea a două grupuri foarte importante de la Hollywood, L.A Guns şi Hollywood Rose.
De-a lungul anilor, Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în America. Fiecare album al trupei a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este “Appettite For Destruction” cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.
Trupa este cunoscută pentru piese precum: “Sweet Child O’Mine”, “Knocking On Heaven’s Door”, “Don’t Cry”, “Since I Don’t Have You” sau “November Rain”.
Componenţa actuală este formată din: vocalistul Axl Rose, chitariştii Ron “Bumblefoot” Thal şi DJ Ashba, chitaristul Richard Fortus, la chitară bass Tommy Stinson, la keyboard Dizzy Reed şi Chris Pitman şi la tobe Frank Ferrer.

sursa : http://www.iconcert.ro/concert-guns-n-roses-la-bucuresti.html

SICILIA itinerar : Catania- Agrigento-San Leone-Ribera-Secca Grande-Scala dei Turqui-Caltabellota-Sciacca-Vale dei Templi a Agrigento

Agrigento - Panorama unei strazi din oras
Templul Concordia din vremea orasului grecesc
San Leone - Agrigento
San Leone
Vale dei Templi
Templul Concordia
Interior Templu Concordia 
Fructe de cactus
Sarbatoare in Ribera

Idee pentru weekend : REZERVATIA COMANA la 30 de km de Bucuresti



Parcul natural Comana este denumit "Delta de lângă Bucureşti" pentru că ocupă locul 2 ca biodiversitate, după Rezervaţia Delta Dunării şi e la doar 30 de km de capitală, înspre Giurgiu. Aflat la doar o oră de Bucureşti parcul se întinde pe aproximativ 25.000 de hectare şi ascunde sute de specii de păsări, peşti şi plante, păduri şi rarele rezervaţii de bujor, ghimpe şi mărgăritar. "Delta" poate fi vizitată cu barca cu motor (4 locuri), care costă 120 lei /oră însă rezervările trebuie făcute cu 48 de ore înainte.
Cei care vor să rămână peste noapte au opţiunea de a campa (costă 13 lei locul de cort pentru 24 de ore) sau de a închiria una dintre camerele pensiunilor din apropiere. În momentul de faţă singura posibilitate de cazare este la Casa Pescarului cealaltă pensiune existentă fiind în renovare.
Casa rustică a fost construită pe malul lacului şi are 4 camere şi o baie comună. Întreaga pensiune costă 120 de euro pe noapte şi este rezervată aproape în fiecare weekend până la sfârşitul lui septembrie, prin urmare cei care vor să rezerve trebuie să sune cu ceva timp înainte. Clienţii Casei Pescarului pot să închirieze bărci pentru a vizita " Delta" (aici preţul este în jur de 35 de euro) sau pot merge la plimbare cu trăsura prin pădurile din jur (costă 100 de euro), înspre Fântâna cu Nuc unde legenda spune că a fost omorât Vlad Ţepeş. Pentru amatorii de orice fel de sporturi, lângă casă e amenajat şi un teren de tenis şi fotbal iar pentru cei care vor să meargă la pescuit există lacul din faţa pensiunii ( în rezervaţie pescuitul fiind strict interzis).
Rezervatia de bujor românesc- “Padina Tatarului”, este la câtiva kilometri de Comana, în comuna Mihai Bravu. Bujorul românesc de aici are flori rosii si petale mai putine decât bujorul de gradina, gasindu-se mai ales în locurile însorite ale parcului. Exista si o rezervatie de lacramioare, în comuna Calugareni.
Balta Comana este rezervatie naturala si zona de protectie avifaunistica, reunind cele doua zone de protectie.
Un surprinzator paradis de campie, raiul pasarilor cantatoare- al ciocarliilor, sfranciocilor, ciocanitorilor pestrite, muscarilor gulerati, cucilor si mierlelor, circa 1100 de hectare de canale, ostroave, plauri, stufarisuri, trestii si salcii alcatuiesc copia mai mica a gurilor Dunarii.
Aici poposesc, in pasaj, pasarile migratoare, se inmultesc porcii mistreti, aproape ca se salbaticesc caii si vacile satenilor, lasate toata vara la pascut in crangurile umede si inierbate, inconjurate de smarcuri si salcii pletoase.
Daca pleci pe balta c-o luntre, auzi tipetele ratelor si ale becatelor.
Suprafata parcului include si cinci sate: Comana, Vlad Tepes, Budeni, Falastoaca si Gradistea.
Cunoscuta mai ales pentru evenimentele istorice petrecute aici, zona are un farmec aparte. Padurile de stejar si de frasin cuprind exemplare unice, vechi de sute de ani, multe specii de plante si de animale protejate.
Cele 300 de hectare de zone umede mlastinoase reprezinta cea mai mare zona umeda din sudul tarii, cu 141 de specii de pasari, 19 specii de pesti (doua tipuri de pesti, tiganusul si cleanul de Comana, care traiesc numai în zona) si 31 de specii de mamifere.
Deplasarile pe Neajlov si Balta Comana se fac cu doar barci fara motor, pentru ca multe dintre ecosistemele din zonele umede sunt foarte sensibile.
Plimbari cu barca prin stufarisul de pe lac, numai însotiti de ghidul de la parc (e singurul care stie canalele, altfel sunt sanse sa te pierzi, caci pâna sa ajungi la ochiul mare, sunt multe locuri prin care trebuie sa treci si, daca nu le stii, ai si toate sansele sa te ratacesti) iti dau senzatia ca esti in delta (pe lac pot fi vazute colonii de pasaret specific deltei si luncii Dunarii).
Padurile de pe întinsul parcului sunt magnifice, cu specii caracteristice zonei sudice- stejarul pufos, jugastrul, ulmul, teiul si stejarul brumariu, la baza lor crescand plante rare, ca laleaua pestrita, leurda, rodul pamântului sau gura lupului.
La marginea padurii, se afla Manastirea Comana, ridicata în timpul domnitorului Radu Serban si refacuta de Serban Cantacuzino, pe ruinele celei ctitorite de Vlad Tepes, acum peste 500 de ani. O legenda spune ca lânga fântâna cu nuc, aflata în parc, ar fi fost ucis Vlad Tepes, dupa ce a fost eliberat de Matei Corvin.
Pentru doritorii care nu au masina proprie RATB a introdus cursa speciala pe ruta :  Piaţa Presei Libere-Ghencea-Biserica Sf. Gheorghe Brăniştari-Parcul Naţional Comana
sursa : http://nucredetzi.ablog.ro 
             ZF