Romania va face curatenie nationala pe 25 septembrie!

Joi, 25 martie 2010, s-a lansat oficial “Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Ziua de Curăţenie Naţională anunţată astăzi în premieră va fi 25 septembrie 2010, dată la care toţi românii sunt aşteptaţi să participe la “schimbarea la faţă” a României.

În aprilie, proiectul intră într-o etapă foarte importantă, cartarea, realizată cu ajutorul voluntarilor înscrişi prin intermediul site-ului proiectului. Aceasta presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Rezultatul final al acestei acţiuni este harta deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în ziua de curăţenie. În acest moment sunt înscrişi pentru cartare 1543 de voluntari din 3500 necesari la nivel naţional, iar acţiunile propriu-zise vor începe în judeţul Cluj.
S-au alăturat proiectului ca parteneri atât autorităţi centrale: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor, Agenţia Naţională Apele Române, Jandarmeria Română, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Ministerul Culturii şi Cultelor, Administraţia Parcul Natural Bucegi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi o parte din cele locale.
Etapele incluse în derularea “Let’s Do It, Romania!” sunt: înscrierea voluntarilor pentru echipa centrală (şi formarea echipelor de lucru); realizarea hărţii deşeurilor (care include procesul de cartare); comunicarea (anunţarea şi mobilizarea diferitelor tipuri de public); acţiunea de curăţare (practic ziua de implicare masivă a populaţiei); încheierea (evaluarea impactului, concluzii, predarea ştafetei mai departe).

Fiind vorba de un proiect de mare amploare, este necesar sprijinul întregii societăţi civile, de la autorităţi centrale şi locale, companii, ONG-uri, furnizori de spaţiu media, persoane publice, furnizori de servicii şi până la publicul larg, care se poate înscrie pentru poziţii de coordonare locală, ca voluntar pentru procesul de cartare, cât şi pentru Ziua de Curăţenie Naţională, atunci când formularul de înscriere va fi disponibil pe site-ul oficial http://www.letsdoitromania.ro.

“Let`s Do It, Romania!”este inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie organizată pe data de 3 mai 2008. Ideea a devenit un adevărat fenomen, şi alte ţări urmând exemplul Estoniei: Letonia, Lituania şi Portugalia sunt state în care ideea a avut de asemenea succes, iar pe lista viitoare s-au înscris, în afara României, Slovenia şi India. România este cea mai mare ţară din Europa în care se va organiza acest proiect. Echipa de organizare cuprinde 60 de voluntari, atât membri ai unor ONG-uri, cât şi persoane fizice.
Până la acest moment, proiectul a reuşit să adune peste 20 000 de susţinători individuali, prin intermediul reţelelor de socializare, care se pot transforma în voluntari în ziua stabilită pentru curăţenie.
În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.
“Let`s Do It, Romania!” este proiectul tuturor celor care cred că în România se întâmplă şi lucruri pozitive, atunci când fiecare este dispus să contribuie, chiar cu foarte puţin: o singură zi, pentru o Românie curată.

Persoane de contact:
Anamaria Hâncu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405
Anca Baniţă, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

sursa : letsdoitromania.ro

Targul de turism de la Romexpo 25-28 martie 2010

Touroperatorii prezenti la Targul de Turism al Romaniei, care se va desfasura in perioada 25-28 martie la Romexpo, ofera reduceri de pana la 20% daca biletul este cumparat in programul "early booking", printre cele mai solicitate destinatii de vacanta fiind Grecia, Turcia si Bulgaria.
Astfel, agentia de turism Christian Tour ofera reduceri de pana la 20% in functie de locatia aleasa si perioada de petrecere a vacantei. Printre serviciile agentiei se numara si transferul de la aeroport la hotel, dar si gratuitati si reduceri pentru copii.
Pentru o vacanta in Grecia, reducerile agentiei merg pana la 15%, in functie de perioada in care turistul cumpara biletul. Astfel, un sejur all inclusive, cu sapte nopti cazare la un hotel de trei stele in Insulele Creta, Halkidiki, Corfu sau Rodos, incluzand transportul cu avionul, poate costa de la 199 euro/persoana si pana la 499 euro, in functie de perioada aleasa.
Pentru Turcia, reducerile facute de Christian Tour ajung la 20%, insa acestea depind de mijlocul de transport si de perioada in care biletul este achizitionat prin early booking. Astfel, pentru un sejur all inclusive de sapte nopti in Kusadasi, Bodrum sau Antalya, la un hotel de patru stele, turistul poate plati de la 249 euro/persoana pana la 726 euro.
In ceea ce priveste Agentia Eximtur, aceasta ofera sejururi de sapte nopti in Grecia, cu micul dejun inclus, la hoteluri de trei stele, cu preturi pornind de la 139 euro/persoana si pana la 279 euro. Pentru vacantele din Bulgaria, agentia ofera reduceri de pana la 20% pentru rezervarile facute si achitate integral pana la 30 aprilie. O camera dubla la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur poate costa intre 26 si 93 euro/noapte. In ceea ce priveste Turcia, o camera dubla la all inclusive, la un hotel de patru stele, poate costa intre 41 si 90 euro/noapte.
De asemenea, Agentia de turism Alibaba Tour ofera sejururi in diferite statiuni din Turcia, precum Kusadasi, Bodrum, Marmaris sau Antalya, la hoteluri de trei, patru si cinci stele, cu servicii all inclusive, ce pornesc de la 357 euro/persoana si pot ajunge pana la 860 euro.
La randul sau, Agentia de turism Kusadasi organizeaza sejururi in regim all inclusive si in Bulgaria si Grecia, la hoteluri de patru si cinci stele, care pot costa de la 343 euro/persoana la 556 euro.
Pentru turistii care aleg sa-si petreaca vacanta in Romania, in statiunile balneare, acestia au la dispozitie programele "Hai la bai!", "Decada balneara" sau "O saptamana de refacere in statiunile balneare". Prin acestea, pot fi achizitionate bilete la tarife speciale, in statiuni precum Amara, Baile Olanesti, Baile Herculane, Baile Tusnad, Buzias, Calimanesti-Caciulata, Covasna, Eforie, Govora, Lacu Sarat (Braila), Moneasa, Pucioasa, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Sangeorz-Bai, Sinaia, Vatra Dornei, Turda.
Astfel, Programul "Hai la bai!" este valabil intre 1 iulie si 31 august, iar pentru sase nopti de cazare, sase zile la pensiune completa, minimum cinci zile tratament, un bilet costa 575 lei/persoana, la hotel de 2 stele, si 690 lei/persoana la hotel de 3 stele. Prin "Decada balneara" pot fi achizitionate bilete cu 650 lei sau 750 lei/persoana, la hoteluri de doua si respectiv 3 stele, in care este inclus un sejur de zece zile, din care noua nopti cazare cu pensiune completa si doua proceduri pe zi. Cel de-al treilea program, "O saptamana de refacere in statiunile balneare" asigura sejururi de sapte zile, cu sase nopti cazare, mic dejun si doua proceduri pe zi, la 270 lei/persoana, in hoteluri de 2 stele si de 330 lei/persoana, in hoteluri de 3 stele.

sursa :  bancnews.eo
            newsin.ro

S-a deschis Atrium Center Arad - cel mai nou mall in Romania

Atrium Center Arad, un mall in centrul orasului cu o arhitectura deosebita este amplasat in inima orasului. Organizat pe trei nivele, mall-ul va contine 150 de unitati de retail, intregul amplasament beneficiind de o suprafata totala inchiriabila de peste 62.000 mp. Centrul comercial se afla intre gara principala si statia de autobuz centrala si este usor accesibil cu masina sau mijloacele de transport public.
Printre chiriasi se afla companii precum Billa, C&A, New Yorker, LC Waikiki, Sephora, Mark& Spencer, Reserved, Cropptown, Diverta, Bamboo, Meli Melo, Benvenuti, Gatta, Miniblu, Optiblu, Steilmann, Adidas, Gentil, Leonardo, Inmedio, Centrofarm, MOA, Orsay, Motivi, Bigotti, Office Shoes si operatorul Cinema City, care va deschide un cinematograf in luna august. Retailerii care vor deschide in urmatoarele doua luni si operatorul de cinema au impreuna inchiriata o suprafata de circa 9.000 de metri patrati, ceea ce inseamna ca in acest moment au fost deschise magazine care ocupa doar aproximativ doua treimi din spatiul inchiriat. Compania proprietara mai detine trei terenuri pentru constructia de centre comerciale in Cluj, Baia Mare si Satu Mare, la care isi propune sa inceapa lucrarile dupa deblocarea finantarii bancare.
Pana atunci, firma a investit aproximativ 50 mil. euro din bugetul de 75 mil. euro al proiectului de la Arad, care este inchiriat in proportie de 80%, dupa cum spune dezvoltatorul.
"Avem contracte semnate si in ultimele sase luni, cu chiriasi precum C&A, New Yorker, Hervis sau Humanic. Mai avem discutii cu o serie de chiriasi importanti, precum House of Art, Fox sau Sprider si ne propunem si atragerea unor chiriasi regionali si locali", a declarat si Adina Calinescu, country manager al Atrium Centers.
Printre cei mai importanti chiriasi ai proiectului se mai numara si companii precum Billa, Altex si operatorul de cinematografe Cinema City, care va deschide o unitate cu zece sali. In piata de retail proprietarii de centre comerciale poarta o "lupta" acerba cu retailerii privind nivelul chiriilor, ca urmare a scaderii vanzarilor. "Am fost si noi abordati de catre o serie de retaileri (cu privire la reduceri de chirii - n.r.), dar le-am propus sa astepte sa deschidem intai proiectul si apoi vom purta discutii constructive, in functie de vanzari. In orice caz, nu avem un nivel ridicat al chiriilor, media contractelor semnate pana in prezent fiind de sub 20 de euro/metrul patrat lunar", a mai spus Michael Israeli.
Reprezentantii companiei spera sa atraga in cadrul proiectului cel putin 10.000 de vizitatori zilnic, in conditiile in care in Arad mai este un centru comercial operational, Armonia Center, situat la iesirea din oras. Aradul a fost unul dintre orasele tarii cu cel mai mare numar de proiecte de centre comerciale anuntate, dar la momentul de fata in afara celor doua proiecte nu se mai afla nimic altceva in constructie. Constructia Atrium Center este finantata de MKB Bank.
Arcadom Construction Company a cumpărat, de la dezvoltatorul Atrium Centers, 50% din participaţia în proiectul mall-ului inaugurat ieri la Arad contra sumei de şase milioane de euro.
Pentru cele 50% din acţiuni, Arcadom s-a angajat şi să ramburseze, împreună cu Atrium Centers, împrumutul de 59 de milioane de euro contractat de la banca MKB pentru dezvoltarea proiectului.

sursa :ZF.ro ;
businessmagazin.ro

Locuri de munca pentru studenti in vacanta de vara in...S.U.A.

Am vazut ca au aparut tot felul de opportunitati pentru studentii care sunt la zi , la o facultate acreditata si  cunostinte de limba engleza. Ca de exemplu am vazut anunturi de plecare la munca pe perioada verii ca lucrator la hotel,barman etc, posibilitati care altadata erau un vis pentru studentii din Romania. Va dati seama ca acum 15-20 ani nici nu visam la asa ceva ? Consider ca este o mare ocazie sa calatoresti si sa muncesti pe bani frumosi in locuri superbe si sa iti faci practic o experienta de viata de neuitat. Bine macar ca dupa revolutie, chiar daca sunt foarte multe inca problemele in societate exista aceasta posibilitate de a circula in lume.

SUMMER WORK AND TRAVEL S.U.A.

Lume multa la Targul de tursim - Holiday Market de la Palatul Parlamentului

Am fost duminica la targul de turism organizat la Palatul Parlamentului unde am vazut o locatie mult mai bine aleasa pentru asa ceva , probabil gratie relatiilor mult mai bune pe care le are doamna ministru Udrea cu autoritatile, targul fiind organizat de ANAT.
 La targ am observat pe langa promovarea accentuata a litoralului romanesc,bulgar, tucesc si grecesc, ceva noutati cum ar fi : Muntenegru cu multe oferte de la diferite agentii, croaziere de lux foarte bine promovate cu standuri cu manechine imbracate in asistente ale capitanului, multe oferte cu Bucovina, ceea ce ma duce cu gandul ca in zona respectica sunt oameni care se preocupa de turism, un stand special pentru zona Rasnov si imprejurimi foarte bine prezentata, castelul deschizandu-si portile din nou anul asta, turismul rural este si el pus din ce in ce mai bine in evidenta ; pe Valea Prahovei sunt promovate doar ceva pensiuni si vile mai noi (parca prea putin), un stand special este si pentru Sibiu . Sunt si oferte interesante pentru Tunisia si Egipt. Austria are si ea un stand promovand mai mult statiunile pentru iarna. Sunt propuse si circuite in tarile nordice, Franta , Italia. Am vazut si o promovare a turismului cultural in capitala, a institutiilor de cultura : teatre,muzee, existand la targ si o harta micuta bine facuta cu asa ceva. Ceea ce nu prea am vazut si e trist : lipsa unor statiuni de renume in trecut nu se mai regasesc, sau prea putin se gasesc, la operatorii de turism din Romania . mai ales in zonele montane : Borsec, Baile Tusnad, Stana de Vale, Vatra Dornei, Govora, Olanesti, Calimanesti Caciulata, Baile Herculane, Amara, Slanic Prahova, Sovata, Covasna, Lacul Bicaz , Baile Homorod etc. Drumetiile montane prin munti ca : Fagaras, Retezat, Parang, Apuseni, Ceahlau, Rodnei, Harghita, Piatra Craiului, Bucegi,Iezer-Papusa etc nu sunt promovate deloc cu cabanele de acolo; Delta Dunarii este si ea o zona putin promovata la acest trag de turism. Oare nu reprezinta si ele un potential turistic care trebuie valorificat ? Asa cum in oferte apare acum Bucovina sper sa apara mult mai multe zone ...

Starbucks in Sun Plaza - din 19 martie 2010

Incepand din 19 martie, ai un motiv in plus sa treci pe la Sun Plaza: celebrul concept american de cafenea Starbucks te asteapta la intrarea dinspre Piata Sudului cu produse consacrate. Poti sa te asezi in interior sau, cum vremea a devenit de primavara autentica, pe terasa dedicata!

Gossip Girl - Intrigi la New York-...un film pentru generatia PRO si nu numai ...

Serialul Gossip Girl, creat de Stephanie Savage şi Josh Schwartz - producători şi scenarişti a mai multe seriale de succes - surprinde viaţa unor tineri nu doar foarte frumoşi, ci şi putred de bogaţi, din Upper East Side, luxosul cartier al metropolei americane New York. Conflictele, gelozia, intrigile amoroase şi dezamăgirile sentimentale nu-i ocolesc nici pe aceşti tineri care poartă hainele unor designeri renumiţi, merg la petreceri fabuloase şi n-au grija zilei de mâine.

sursa : www.cinemagia.ro

tIMOn - targul imobiliar dedicat familiei

tIMOn martie va fi deschis de joi pana duminica, in Piata Constitutiei din capitala, intre orele 10.00 si 19.00 (duminica pana la ora 17.00) si va reprezenta atat o sarbatoare imobiliara cat si locul de relaxare, pentru copii si adulti, in week-endul 18-21 martie.
In aceeasi perioada, in Piata Constitutiei, sunt expuse haine si accesorii, produse traditionale romanesti, masini si plante verzi, se organizeaza ateliere de pictura pe sticla pentru copii, cafenele pentru adulti si discutii libere pentru specialisti si persoane interesate de piata imobiliara.

UEFA Champions League

Sferturile de finală UEFA Champions League :

Meci 1: Olympique Lyon (Franţa) - Girondins Bordeaux (Franţa)

Meci 2: Bayern Munchen (Germania) - Manchester United (Anglia)

Meci 3: Arsenal Londra (Anglia) - FC Barcelona (Spania)

Meci 4: Internazionale Milano (Italia) - ŢSKA Mosocva (Rusia)

Tabloul complet al semifinalelor:

Semifinala 1: Câştigătoare meci 2 - câştigătoare meci 1

Semifinala 2: Câştigătoare meci 4 - câştigătoare meci 3

Învingătoarea semifinalei 1 va fi considerată gazdă la finala de la Madrid, din 22 mai, în timp ce învingătoarea semifinalei 2 va fi considerată oaspete.

Sferturile de finală se joacă la 30-31 martie - turul şi 6-7 aprilie - returul. Faza tur a semifinalelor se va disputa la 20-21 aprilie, iar returul la 27-28 aprilie.

Tragerea la sorţi a fost condusă de secretarul general al UEFA Gianni Infantino şi de ambasadorul finalei de la Madrid, Emilio Butragueño.

Vezi programul ultimelor etape în Champions League

Sferturi-tur - 30, 31 martie 2010

Sferturi-retur - 6, 7 aprilie 2010

Semifinale-tur - 20, 21 aprilie 2010

Semifinale-retur 27, 28 aprilie 2010

Finala-22 mai 2010, stadion "Santiago Bernabeu"

Terenuri de fotbal - terenuri pentru inchirieri -telefoane

Pentru ca a venit vremea frumoasa tocmai buna de fotbal va propun cateva terenuri de fotbal sintetice unde daca inchiriezi poti juca un fotbal frumos, unele avand si nocturna :
TEREN POLITEHNICA (langa sala de sport ) : 0213115029
TEREN TINERETULUI PARC (langa Cafeneau Actorilor) : 0724430314
TEREN LICEUL GH.SINCAI (metrou TINERETULUI ) : 0732915737
TEREN DAIMON CLUB (vis-a-vis de Sala Polivalenta) : 0723998266
TEREN STRANDUL VACARESTI : 0213249188; 0213111149
TEREN DE FOTBAL PARC CRANGASI : 0745778152

Cum sa-ti alegi cel mai bun hotel de pe site-urile de booking!

Daca te-ai hotarat ca ai nevoie de o pauza si vrei sa pleci cateva zile in vacanta, dar e prea din scurt ca sa mai apelezi la o agentie de turism sau pur si simplu esti adeptul excursiilor pe cont propriu, cel mai rapid mod de a-ti gasi cazare este accesarea site-urilor de rezervari online, adica site-urile de booking.
Cum sa-ti alegi cel mai bun hotel de pe site-urile de booking! Afla aici!

Atentie insa, cand vrei sa cauti hotelul pe site-urile de booking, alege-le pe cele de specialitate si deopotriva consacrate in domeniul rezervarilor de cazare online, cum sunt, spre exemplu, www.booking.com , www.hotels.com, www.octopustravel.com, www.expedia.com sau www.travelocity.com. Aceste site-uri au circa 30 de milioane de vizitatori pe zi, dar mai ales reguli foarte stricte cand introduc in baza de date un nou hotel.
"Stiu hoteluri din Romania care s-au inscris pe aceste site-uri si la cateva zile au primit un control din partea lor, ca sa se asigure ca toate specificatiile puse pe site sunt in conformitate cu realitatea. Sunt seriosi si vor sa ofere omului calitatea pe care o plateste”, a declarat pentru incont.ro Mircea Draghici, project manager in cadrul departamentului Hotels, al companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko.

In Romania, alte astfel de site-uri mai sunt si www.hotel.info, www.octopustravel.ro, www.rezervarihotel.ro sau www.captaingo.ro.

Cand iti alegi hotelul, unul dintre cei mai importanti pasi este consulatarea evaluarilor date de turisti. In aceasta categorie, poti gasi feedback-urile date de turisti care au stat cazati la hotelul respectiv si care isi lasa impresiile sau nemultumirile. Mai mult, acestia acorda note pe baza unor criterii stabilite de catre site, precum: calitatea camerei, zgomotul in camera, curatenia, amabilitatea si competenta personalului si calitatea micului dejun. O astfel de clasificare exista pe site-ul www.hotel.info.

Site-urile de rezervari online beneficiaza de reduceri de pret, tocmai pe motiv ca aduc hotelurilor clienti si vei vedea la multe ca afiseaza pe prima pagina faptul ca “tarifele sunt mai ieftine decat la receptie”. Tot ce este posibil, dar mai bine verifici cu un simplu telefon la hotelul in cauza. Datele de contact le gasesti in josul paginii de prezentare a hotelului. Trebuie sa stii ca pe masura ce durata sederii este mai mare, preturile scad.

Unele site-uri de booking au in elementele de cautare, pe langa destinatie, data plecarii, data sosirii si categorii precum: cautarea hotelului in apropierea unei adrese exacte (poate ai prieteni sau cunostiinte in orasul respectiv si vrei sa stai aproape de ei), cautarea hotelului in apropiere de gari, aeroporturi, muzee, zone turistice etc.

Sursa : incont.ro

Inceputuri ...Taize

Totul a început în anul 1940 când, la vârsta de 25 de ani, fratele Roger a părăsit Elveţia, ţara sa natală, pentru a se stabili în Franţa, ţara de origine a mamei sale. Timp de câţiva ani fusese bolnav de tuberculoză pulmonară şi, pe parcursul acelei lungi convalescenţe, încolţi în el chemarea de a crea o comunitate.

Când cel de-al Doilea Război Mondial începu, el avu certitudinea că, fără nici o zăbavă, trebuia să vină în ajutorul oamenilor care treceau prin această încercare, aşa cum făcuse şi bunica sa în timpul Primului Război Mondial. Micul sat Taizé unde se stabilise era destul de aproape de linia de demarcaţie care separa Franţa în două: numai bine situat pentru a primii refugiaţii care fugeau din calea războiului. Prietenii din Lyon au început a oferi adresa Taizé-ului celor care aveau nevoie de un adăpost.

La Taizé, cu ajutorul unui mic împrumut, fratele Roger cumpără o casă cu dependinţe abandonată de mai mulţi ani. Propuse uneia dintre surorile lui, Geneviève, să vină pentru a-l ajuta cu primirea refugiaţilor. Printre persoanele pe care le găzduiau se aflau şi evrei. Resursele materiale erau reduse. Neavând apă curentă, trebuiau să aducă apă potabilă de la puţul din sat. Mâncarea era simplă, în principal supe din făina de porumb cumpărată ieftin de la moara vecină. Din respect faţă de cei pe care-i primea, fratele Roger se ruga singur. Deseori mergea să cânte departe de casă, în pădure. Pentru ca nici unul dintre refugiaţi –fie ei evrei sau agnostici - să nu se simtă jenaţi, Geneviève explica fiecăruia că era mai bine pentru cei care doreau să se roage să o facă singuri, în camerele lor.

Ştiindu-şi copiii expuşi, părinţii fratelui Roger au cerut unui ofiţer francez pensionat, prieten de familie, să vegheze asupra lor. În toamna anului 1942, el îi avertiză că activităţile lor fuseseră descoperite şi că trebuiau să plece cu toţii, fără întârziere. Prin urmare, până la sfârşitul războiului, fratele Roger a trăit la Geneva şi tot acolo a început o viaţă comună cu primii fraţi. Ei au putut să se întoarcă la Taizé în 1944.

Angajamentul primilor fraţi

În 1945, un tânăr avocat din regiune a creat o asociaţie care să se ocupe de copiii care îşi pierduseră părinţii în război. El a propus fraţilor să îi primească pe câţiva dintre ei în Taizé. O comunitate de bărbaţi nu putea însă primi copii. Atunci fratele Roger i-a cerut sorei sale Geneviève să revină la Taizé pentru a se ocupa de aceştia şi a le fi ca o mamă. Duminica, fraţii îi primeau de asemenea pe prizonierii de război germani, care erau închişi într-un lagăr din apropiere.

Treptat, alţi bărbaţi tineri au sosit pentru a se alătura grupului iniţial şi, în ziua de Paşte a anului 1949, şapte dintre ei s-au angajat să trăiască pentru toată viaţa în celibat şi într-o viaţă comunitară în cea mai mare simplitate.

În tăcerea unei lungi perioade de reculegere, în iarna anului 1952-1953, fondatorul comunităţii a scris Regula Taizé-ului, indicând pentru fraţii săi „esenţialul care face posibilă viaţa comunitară”.

sursa : www.taize.fr

Hotel Gaiser din Timisul de Sus asezat in mijlocul padurii langa Predeal

Complexul Gaiser unde este asezat hotelul Continental Gaiser este la 5 km de Predeal in drum spre Brasov, in Timisul de Sus, fiind inconjurat de o padure de conifere si unde vara in padure poti vedea si veverite. Va prezint acest loc deoarece putini stiu de el si chiar daca nu o sa locuiti la acest hotel, cu toate ca e posibil ca tarifele sa nu fie exagerate, merita sa mergeti pana acolo sa vedeti zona de amplasament.
Daca in zona respectiva s-ar aranja un pic si ar fi ingrijit, pot sa spun ca ar fi un loc unde multi si-ar petrece concediile sau macar sfarsitul de saptamana.
Hotel Continental Gaiser din Timişu de Sus este un hotel de două stele situat pe Drumul Naţional 1 (Drumul European 60), langa Predeal, cea mai înaltă aşezare urbană din ţară. Localitatea, situată la o altitudine de 800-880 de metri, la poalele Masivelor Piatra Mare (1844 metri) şi Postăvarul (1800 de metri), este renumită pentru microclimatul specific ozonat, propice sportului şi turismului montan.
Hotelul Continental de la munte are 51 de camere confortabile, cu o privelişte de vis. Vă aşteptăm aici cu 5 camere single, 4 camere duble, 28 camere twin, 1 garsoniera şi 13 apartamente.
Hotelul are un restaurant unde gazdele oferă bunătăţi ca la mama acasă, specialităţi româneşti şi internaţionale. Capacitatea restaurantului este de 140 de locuri, iar programul este de la ora 08:00 la 23:00.
Telefon : 0268 456 651

Holiday Market 18 - 21 martie 2010, Targul de Turism al ANAT, 1 editie

Numar firme participante: 108 BUCURESTI
Targul International de Turism HOLIDAY MARKET va fi organizat intre 18-21 martie 2010 la Palatul Parlamentului. Aceasta este o manifestare complet independenta, organizata in exclusivitate de ANAT
Preţul unui billet de intrare la târg va fi de 10 RON şi va permite participarea la tombola (peste 60 de premii) organizată în cadrul evenimentului.
Pe toată perioada de desfăşurare a Târgului Internaţional de Turism Holiday Market, Organizatorii asigură transport gratuit cu microbuzul pe traseul IZVOR (staţia de metrou) - PALATUL PARLAMENTULUI (intrarea B3 dinspre Calea 13 Septembrie, sector 5) şi retur.

Program vizitatori


PROGRAM VIZITATORI
18 martie 2010
10.00 - 17.30
19- 20 martie 2010
09.00 - 17.30
21 martie 2010
09.00 - 15.00

Copiii cu vârsta până în 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de acces gratuit.
În data de 21 martie, în intervalul 13.30 - 15.00 accesul va fi liber pentru toţi vizitatorii.

ZF: Topul celor mai mari salarii din bancile romanesti

ZF: Topul celor mai mari salarii din bancile romanesti

Reteta nemuririi a fost descoperita!

Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri. Afla care sunt acestea:

1. Mananca mai multa coaja de paine! Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
2. Fa sport cu greutati! Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
3. Liber la ulei de masline si otet! Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
4. Ia un supliment de magneziu zilnic si vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.
5. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda. Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
6. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure. Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
7. Razi mai mult! Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
8. Casatoreste-te! Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
9. Nu mai duce boala pe picioare! Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac! Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit. Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi. Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi, iar sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala. Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca! 70% dintre sinucigasi au ales sa?si ia viata din cauza stresului de la serviciu. Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze! Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim. Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta pentru ca el contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet. Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
21. Renunta la fumat! Un pachet de tigari fumat zilnic, timp de 10 ani, iti reduce viata la jumatate!

sursa : via mail

Lista scurta de alimente care alunga oboseala


Fulgii de ovaz au capacitatea de a mentine normal nivelul zaharului din sange, de a stimula tranzitul intestinal lent, deasemenea contine magneziu, proteine si fosfor care ofera un surplus de energie organismului.


Iaurtul este bogat in proteine, organismul il proceseaza rapid transformandu-l intr-o sursa de energie. Nutritionistii il recomanda dupa-amiaza pentru ca reface energia.


Spanacul are fier, magneziu, potasiu si vitamina B care impreuna ne ajuta sa functionam la capacitate maxima.


 Nucile, alunele si semintele abunda in proteine de buna calitate si acizi omega 3. Se recomanda totusi portii mici pentru a nu lua in greutate.


A world without Romania

http://www.youtube.com/watch?v=zCf8NWJ8kzA&feature=player_embedded#Cum ar fi aratat lumea fara Romania ? Un filmulet interesant !

Celebrul discurs a lui Lawrence Ellison, presedintele Oracle

Lawrence Ellison, presedintele Oracle a tinut urmatorul discurs, ramas celebru, studentilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut sa-si termine discursul deoarece a fost dat jos de pe scena.

”Daca ma uit la voi nu vad nici un viitor fericit, nu vad nici un director proeminent. Acuma sigur sunteti bulversati. Asta e normal. Totusi, va puteti intreba, cum vin eu Larry Ellison, care n-am terminat facultatea ca sa va judec pe voi, studentii celei mai renumite facultati? Stati sa va explic.

Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am cazut la facultate si voi nu. Deoarece Bill Gates Microsoft, cel mai bogat om al planetei a cazut la facultate si voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a cazut la facultate si voi nu. Si deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a cazut si el de la facultate si voi nu. Si domnul respectiv este in ascensiune.

Acuma sunteti foarte bulversati. Si asta este foarte normal. Dati-mi voie sa va incurajez, n-ati terminat degeaba facultatea si n-ati facut degeaba rost de o diploma. N-ati pierdut 5 ani degeaba, ati invatat sa munciti pentru bani putini, sa va faceti cunostinte si sa faceti cunostinta (mai deaproape) cu cuvantul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O sa aiba lumea nevoie si de salahori ca voi.

O sa aveti nevoie de cunostinte, de programare la terapie la un psiholog. Fiindca voi n-ati cazut la facultate n-o sa fiti niciodata printre primii 10 cei mai bogati oameni de pe pamant. Si va trebui sa va impacati cu un salar patetic de 200.000 dolari pe an, unde salariul il veti primi de la un fost coleg de facultate care a cazut la examene si a fost dat afara. Acuma, probabil va ganditi daca mai e vreo speranta pentru voi? Nici o sansa.

Voi sunteti deja pierduti. deja aveti creierul distrus in proportie foarte mare, irecuperabila. Acu’ ma adresez celor care inca nu au terminat facultatea: LASATI BALTA FACULTATEA, FACETI-VA BAGAJELE SI PLECATI! Nu reveniti! Indepliniti-va visurile! Fiindca sigur va spun ca daca vi se distruge creierul veti disparea mai repede de pe scena afacerilor, decat dispar eu acuma de pe aceasta scena datorita agentilor de paza….”

Topul marcilor auto In Romania


Din cele 4,23 milioane de masini din Romania in 2009, circa 40% sunt Dacia si 10% Volkswagen, iar marcile Opel, Daewoo si Renault contribuie fiecare cu peste 200.000 de masini la parcul auto national. Marcile de "fite" au si ele prezente importante daca e sa ne raportam la starea drumurilor: peste 100 de masini Ferrari, peste 50 Rolls Royce si peste 40 Lamborghini, insa cei cu multi bani au gasit antidotul: 325 de masini Hummer.
Iata topul marcilor auto in functie de numarul autoturismelor inmatriculate la final de 2009:
1. Dacia     1.697.139; 2. Volkswagen   433.557; 3. Opel 340.070 ; 4. Daewoo  233.047 ; 

5. Renault  217.946; 6. Ford  210.205 ; 7. Skoda  149.541; 8. Audi  99.180 ;

9. Peugeot 97.869; 10. Fiat  84.438

Celelalte doua marci premium germane au in Romania peste 82.000 de masini inmatriculate (BMW) si peste 77.000 (Mercedes).

Brand-urile supersport : Ferrari - 101 masini inscrise in circulatie, Lamborghini - 44, Bugatti - doua. In plus, parcul auto cuprinde oficial 51 de masini Rolls-Royce, 190 Bentley, 14 automobile Maybach, 2.001 masini Porsche, sapte masini Lotus, 180 Maserati si aproape 1.200 Jaguar.

Marcile japoneze premium au prezente diverse ca volum: Lexus (1.204), Infiniti (495) si Acura - marca de lux a Honda - 24.

Si marcile chineze au inceput sa apara pe listele parcului auto national, insa cu valori reduse deocamdata: Great Wall (484 masini), Geely (245). Alte cifre interesante se refera la faptul ca in Romania sunt inmatriculate 325 de masini Hummer, dar si peste 2.600 Moskvich. Si marcile specific americane au o prezenta ce merita amintita: Pontiac (311 masini), Cadillac (274), Buick (49) si Lincoln (177).

Trebuie precizat ca circa jumatate de milion de Dacii au fost vandute in "era Logan", deci din 2004 incoace, restul fiind asadar mai vechi. Alte marci autohtone defuncte mai sunt prezente cu "flote" destul de mari: Aro, cu peste 35.000 de autoturisme si Oltcit, cu peste 46.000.

In afara de Moskvich mai sunt prezente in statistici si alte marci rusesti, mai ales Lada, cu peste 17.000 de masini, dar si Volga, cu peste 250 de masini si GAZ, cu 125.

In afara de cele 4,23 milioane autoturisme, iata mai jos si topuri despre autoutilitare, autobuze si microbize. Trebuie mentionat ca la final de 2009 erau inmatriculate circa 39.400 de autobuze si microbuze si peste 470.000 de autovehicule transport marfuri.

Categoria autoutilitare : 1. Dacia                    138.330 ;2. Mercedes             43.603
3. Ford                         31.593 ; 4. Iveco                        31.151; 5. Volkswagen           30.312

Categoria autobuze : 1. Mercedes           3.294; 2. Ikarus                       1.801;
3. MAN              981; 4. Isuzu               909; 5. BMC                           860

Categoria microbuze : 1. Mercedes        8.423; 2. Volkswagen        3.063
3. Iveco         2.795 ; 4. Ford           2.315 ; 5. Fiat                               1.807 

 sursa : Hotnews.ro 

http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6960700-topul-marcilor-auto-cele-101-masini-ferrari-1-7-milioane-dacii.htm

 

Champions League - Real Madrid si A C Milan ELIMINATE !

Dupa scorurile de aseara : Real Madrid - Oylmpique Lyon 1-1 si Manchester United - A.C. Milan 4-0 cele doua mari echipe Real Madrid si A.C. Milan , parasesc aceasta competitie. Raman Lyon o echipa in permanenta constructie si ambitioasa intotdeauna si Manchester unde banii si managementul sportiv fac casa buna. Marti au fost eliminate Fiorentina si F.C. Porto si merg mai departe Bayern Muchen si Arsenal Londra. Meciuri interesante si fotbal adevarat in continuare.

Excursie la Ruse

Am fost sambata la Ruse in Bulgaria cu prietenii din gasca de Taize. Am plecat noi pe la 9-9,30 din Bucuresti si dupa ce am strabatut drumul pana la Giurgiu cu ceva gropi , parca nu asa mari ca in anii trecuti am ajuns la vama. unde am achitat taxa de pod de 25 lei , este vorba de "Podul Prieteniei" intre Romania si Bulgaria cum i-a ramas numele de pe vremuri, pe care desi se pecepe o taxa arata ca o cursa cu obstacole, am ajuns in sfarsit in Bulgaria la Ruse. Trebuie sa mentionez ca malul nostru era cu copaci in apa , inundat pe cand al bulgarilor vecini arata ca un santier naval, cu 2 steaguri mari la Uniunii Eurpene si al Bulgariei , plus ca erau doua picioare de pod pe care erau inscriptionati anii de constructie ai podului , ceea ce ne face sa credem ca pana si aici bulgarii par mai primitori decat noi. Ajunsi in centrul orasului dupa ce am trecut prin niste gropi prin carosabil, ca sa nu uitam de peisajul de la noi , ne-am plimbat un pic pe strada din centru care este inchisa traficului rutier si care arata ca un Lipscani , mai aranjat si mai mare si ne-am dus la Restaurantul-Pizzerie Happy care pare cel mai rasarit local de prin oras , chiar in centrul orasului . Acolo sunt foarte frumos tratati si invitati la masa de catre chelnerite care surpriza ne vorbesc si in romana , semn ca pe acolo trecusera multi romani ...surpriza meniul este si in romana , ceea ce ne face sa credem ca suntem acasa la noi, nu mai spun de chelnerite parca sunt alese dupa un concurs de miss si urmeaza sa plece pe vase de croaziera de lux...Mancaruri variate si la preturi ok, parca mai ieftin ca in Romania, dar diferenta este la servicii, in sensul ca esti tratat foarte binem, cum in tara nu prea esti in majoritatea locurilor. Sa fii facut bulgarii o alta scoala de bune maniere ! Felicitari lor, ca stiu sa te faca sa te simti bine ! Pe o masa cu mancare , salata,bautura si desert am dat 2 persoane in jur de 35 leva , cam 16-17 euro, dar felul cum esti tratat merita remarcat ! In alta ordine de idei la cumparaturi in fiecare magazin care intri esti salutat ca in tarile vestice, vin sa te intrebe cu ce te pot ajuta, stiu sa faca comert...Multe din vanzatoare stiu si romana, iar unele au studiat chiar si in Romania , cum am intalnit o vanzatoare care studiase medicina un an in Bucuresti dar revenise in Ruse unde se apucase sa studieze in rusa fiind mai usor pentru ea asa. Oricum poti gasi multe lucruri mai ieftine , dar trebuie sa stii bine preturile , ca la multe produse deja este pretul la fel , mai ales la magazinele amenajate deja ca centre comerciale mai mari, gen mall. La Kaufland in schimb poti gasi produse alimentare mai ales cu de 2 ori pana la 3,4 ori mai ieftine , Kauflandul fiind foarte aproape de centru. Am mai fost la localul Picadily , unde se poate plati si in euro, preturile fiind afisate si astfel si unde poti manca si acolo produse culinare bune , dar localul pare mai nou, mai ca un restaurant de fite , intr-adevar cu fotolii confortabile, oricum personalul care se serveste tot asa amabil dar nu asa de prompt. Una peste alta daca mai prinzi si vreme buna, cum noi nu am prins poti sa te plimbi in parcurile frumoase din Ruse si pe malul Dunarii care arata mult mai bine ca la noi. La intoarcere taxa de pod este de 12 leva sau 6 euro depinde ce mai ai si apoi esti din nou in Romania. Distanta dintre Bucuresti si Ruse este de aproximativ 1,30 -2 ore ca timp, cu masina.

Mel Gibson in Edge of darkness ...un film foarte actual

Printre filmele reusite ale acestui an trebuie sa remarc filmul EDGE OF DRAKNESS in care joaca bine cunoscutul MEL GIBSON . Este vorba de un poilitist din Boston jucat de Mel Gibson care pleaca pe urmele celor care sunt implicati in uciderea fetei lui de 24 ani implicata in activitati secrete in care sunt implicati politicieni, agentii guvernamentale ale SUA . Este un film plin de actiune care cel putin pe mine m-a facut sa ma gandesc ca in lumea astea se intampla atat de multe lucruri si ca noi stim atat de putine. Dar cateodata cei care stiu mai putine , sunt mai fericiti , nu credeti ?

http://www.youtube.com/watch?v=MxK__2MGm7A

FROM PARIS WITH LOVE

Daca vreti sa vedeti un film bun, de actiune, cu spionaj, teroristi , pasiune, o poveste scurta de dragoste, cu un John Travolta facand un rol de zile mari , cum nu prea il vedem, va recomand filmul " From Paris with love" care ruleaza in aceste zile pe ecrane. Eu zic ca merita ...
http://www.youtube.com/watch?v=xIkPz-b8fZQ

Joburi in Finlanda

Va vine sa crede sau nu ? Au aparut pe piata din Romania locuri de munca in Finlanda .
Ex : http://www.jobsinro.ro/companii/adauga-o-companie-noua/jsjobs/employer/view_job/3393/3.html

Dambovita Center - Viitorul mall prin 2013-2015 - Casa Radio Eroilor

Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers are in vedere deschiderea complexului cu Mall Dambovita Center prin 2013-2015 , pe locul unde trebuia sa fie Casa Radio lasata in paragina langa podul eroilor.. In prezent isi concentreaza atentie spre mall-uri de mai mici dimensiuni in Slatina, Hunedoara si Miercurea Ciuc , proiecte mai mici si mai usor realizabile in conditiile pietei actuale .

http://www.zf.ro/proprietati/plaza-centers-va-dezvolta-intai-mallurile-mici-care-implica-finantari-mai-reduse-3846895/
http://www.plazacenters.com/index.php?p=project&id=41#

Concertele anului 2010

Primavara incepe cu Iris si ale lor “Cuvinte de iubire”, bineinteles pe 1 martie, dar si pe 8 martie. Concertele au loc la Teatrul National, iar biletele costa intre 100 si 200 de lei.

Cei carora le place muzica electronica au doua oferte la inceputul lunii viitoare: ATB la Cluj Napoca - Club Obsession, pe 5 martie, pretul biletului fiind de 40 de lei in avans si de 60 de lei la intrare si Paul van Dyk, pe 6 martie, la Arenele Romane. Biletele costa 35 de lei in avans si 50 de lei la intrare.

Pe 13 martie canta la Sala Palatului Anahi, fosta componenta a trupei RBD, care a facut senzatie in randul adolescentilor, inclusive din Romania. Biletele costa de la 50 de lei pana la 250 de lei, in functie de pozitionarea fata de scena.

Iar Alphaville si Bad Boys Blue vin tot la Sala Palatului, pe 28 martie, preturile biletelor fiind cuprinse intre 40 si 150 de lei.

AC/DC, 16 mai, Piata Constitutiei

De departe cel mai asteptat eveniment al anului, concertul AC/DC a reusit sa sparga toate recordurile din tara noastra la capitolul vanzari de bilete. Cine vrea sa mearga la show-ul din 16 mai va trebui sa scoata din buzunar 148,4 lei la categoria Normal Circle sau 477 de lei pentru un loc pe scaun.

Ritmul de epuizare a biletelor este un record pentru Romania, piata atipica, cu obiceiuri specifice fata de restul Europei, potrivit reprezentantilor Eventim.ro, distribuitor exclusiv al biletelor la concertul AC/DC. "Consumatorii romani isi cumpara bilete mai tarziu, spre deosebire de cei din Vest, unde biletele sunt epuizate in numai cateva ore de la punerea lor in vanzare", a declarat Sonia Lodi, PR Manager D&D East Entertainment.
Marcel Avram declara la momentul anuntarii concertului ca se asteapta AC/DC sa stranga in Piata Constitutiei 60-70.000 de oameni. Pe de alta parte, in ceea ce priveste locatia, organizatorii spun ca "este cea mai fericita alegere, iar amplasarea este de asa natura incat sa se vada cat mai bine". In plus, "acustica va fi una exceptionala, pentru ca va fi asigurata de staful AC/DC", a precizat Sonia Lodi.
Biletele la concertul AC/DC se gasesc in magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Online, biletele se pot cumpara AICI!

Concertele verii 2010

Paul Anka vine la Bucuresti, la Sala Palatului, pe 1 iunie, cu 20 de instrumentisti. Anka este nu doar un artist prolific, ci si co-autor al piesei “This Is It”, hitul post-mortem al lui Michael Jackson, avand drepturi de autor pe melodii celebre, ca “My Way” a lui Frank Sinatra sau “She’s a Lady”, a lui Tom Jones. Cel mai ieftin bilet costa 90 de lei, iar cel mai scump 600 de lei, la categoria VIP.

Pe 3 iunie urmeaza Jean Michel Jarre, tot la Sala Palatului, iar pe 5 iunie Scooter, la Arenele Romane. Accesul la concertul Scooter costa 100 de lei.

Eric Clapton si Steve Winwood sustin un show pe 11 iunie, pe Stadionul de rugby Iolanda Balas. Biletele fara loc costa 136,8 lei, iar cele cu loc pe scaun intre 179,2 lei si 636 lei.

Un alt nume mare care va concerta la Bucuresti anul acesta este Elton John. Artistul va cant ape 12 iunie in Piata Constitutiei, iar preturile de intrare vor varia intre 90 si 350 de lei. La categoria VIP pretul ajunge insa la 650 de lei.
Pe 18 iunie au confirmat cei de la Aerosmith. Concertul va avea loc la Romexpo, iar pretul biletelor variaza intre 140 de lei pe gazon si 590 de lei la tribuna.

Festivalul Sonisphere: 25 – 27 iunie, Parcul Tineretului

Cei de la Metallica vin pentru a treia oara la Bucuresti, in cadrul festivalului rock Sonisphere. La eveniment participa, de asemenea, Rammstein, Anthrax si Mastodon.

O alta trupa confirmata oficial, pentru 25 iunie, este Slayer.

B’estfest: 16 – 18 iulie

Deocamdata, singura trupa care a acceptat oficial sa fie prezenta la evenimentul organizat la Romexpo este Faithless.

Si The Cranberries vin vara aceasta in Romania, pe 20 iulie, concertul urmand sa aiba loc pe Stadionul de rugby Iolanda Balas.

sursa : http://www.incont.ro/bani/concertele-anului-2010-in-romania-si-cat-costa-biletele.html

Din 2012 , un nou complex gigant Pallady Shopping Center- cu Auchan si Decathlon

Suprafata comerciala a Pallady Shopping Center va totaliza peste 100.000 metri patrati, iar in conditiile date, acesta ar putea fi cel mai mare centru comercial din Romania.
De exemplu, cel mai mare mall din Romania, Sun Plaza, situat in cartierul bucurestean Berceni, care isi deschide portile pe data de 25 februarie, are o suprafata inchiriabila de 80.000 de metri patrati. De notat ca Sun Plaza este cu 4.000 de metri patrati mai mare decat AFI Palace Cotroceni, mall-ul inaugurat la sfarsitul anului trecut si care are mai exact 76.000 de metri patrati suprafat inchiriabila.
Mai mult decat atat, reteaua Auchan va construi in cadrul complexului Pallady Shopping Center cel mai mare  din estul Europei, cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati. Pallady Shopping Center va cuprinde pe langa hipermarketul Auchan si o unitate Decathlon.

Concret, proiectul este localizat in sectorul 3, cel mai populat al capitalei, pe Bulevardul Theodor Pallady la numarul 50. In cadrul proiectului va mai fi construit un magazin de bricolaj de 15.000 de metri patrati, unul de mobila si decoratiuni de 25.000 de metri patrati, precum si o galerie comerciala cu peste 110 magazine, totalizand 20.000 de metri patrati (mp).
Principalele magazine vor fi Auchan cu 30.000 mp si Decathlon - cu 7.000 mp. Astfel, suprafata comerciala totalizeaza peste 100.000 mp, iar constructia va incepe in curand, urmand ca primele magazine sa fie deschise in al 2-lea semestru 2012.
Intregul proiect beneficiaza de 800 metri expunere stradala, ceea ce ii confera o foarte buna vizibilitate. Complexul comercial dispune, de asemenea, de 3.000 de locuri de parcare, amplasate atat subteran cat si suprateran, pentru un acces cat mai usor cu masina.
Auchan va avea 20.000 de metri patrati suprafata de vanzare si va fi situat pe doua niveluri - parter si etajul unu. Gama de produse va fi si ea extinsa la 75.000 de articole.
La randul sau, magazinul Decathlon, intins pe o suprafata de 7.000 mp, va oferi clientilor articole dintre cele mai diverse, pentru nu mai putin de 60 de sporturi, printre care: echipamente pentru sporturile de munte - drumetie, escalada, articole pentru sporturi de echipa, pentru sporturi cu racheta, echipamente pentru echitatie, vanatoare, pescuit, fitness si sporturi de oraş - role şi biciclete.
"In acelasi timp, data fiind amplasarea centrului comercial langa autostrada ce duce la mare, vom pune accentul pe sporturile de apa, inot, scufundari, windsurf. De altfel, vom avea o piscina in fata magazinului timp de o luna, in timpul verii, pentru a le permite clientilor nostri sa se bucure gratuit de inot sau scufundari", spune Fabrice Beschu, Director General Decathlon Romania.
Pallady Shopping Center este amplasat intr-o zona foarte usor accesibila atat cu masina cat si cu mijloacele de transport in comun - metrou, tramvai si autobuz. Bd. Theodor Pallady este una dintre principalele artere pentru iesirea din Bucuresti si leaga practic capitala de Constanta prin Autostrada Soarelui.
Pentru un acces si mai facil al celor ce vin cu metroul, statia Nicolae Teclu, recent deschisa, va avea acces direct in centrul comercial.
In ceea ce priveste inchirierea spatiilor comerciale din cadrul Pallady Shopping Center, importante branduri din comertul romanesc si international si-au aratat interesul si se afla in negocieri avansate. Printre cei mai cunoscuti viitori chiriasi se numara Deichmann, Burger King, KFC, McDonalds, Takko, New Yorker, Sprider, Cache Cache, Pet Center, Tina R, Jysk, Starbucks, Marks and Spencer, Forever 18 si Diverta.
In curand vor fi facute publice si numele magazinului de bricolaj si al celui de mobila, care, impreuna cu ancorele deja anuntate, vor face din Pallady Shopping Center unul dintre cele mai importante parcuri de retail din Romania, au mai spus dezvoltatorii.

sursa : http://www.incont.ro

Dacia Duster de la 12000 euro tva inclus

Marti la Geneva Dacia lanseaza Duster, primul SUV din istoria marcii. Masina va avea cu siguranta un impact semnificativ asupra pietei SUV-urilor din Romania, mai ales ca e cu 3.000 - 5.000 de euro mai ieftina decat modelele concurente. Duster are mari sanse sa devina chiar anul acesta cel mai vandut SUV din tara, profitand e faptul ca vanzarile concurentei au scazut masiv.
Totusi, o parte dintre clienti pot da inapoi vazand ca motorizarile sunt mai mici decat la concurenta, iar altii prefera marci cu traditie la SUV-uri, precum Hyundai si Kia.
Concurentii: Plusuri si minusuri
Dacia nu a anuntat preturile pentru Romania, insa e de asteptat ca ele sa porneasca de la circa 12.000 euro, TVA inclus si sa ajunga la 16-17.000 pentru versiunea cu maxime dotari si tractiune 4X4. Printre concurentii Duster se numara Skoda Yeti, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Fiat Sedici si Suzuki SX4. Atuul Dacia tine in special de pret, dat fiind ca la modelele concurente pretul de pornire e cu 3.000-5.000 euro mai mare. Si garda la sol e un plus pentru Duster, fiind de 21 cm, superioara concurentei, iar la fel ca la alte modele Dacia, spatiul din portbagaj este peste medie - 475 dm3.

La partea minusuri trebuie mentionate motorizarile care sunt mai mici decat la concurenta. Dacia Duster va dispune de diesel-ul de 85 CP si versiunea 1,5 litri, 110 CP plus motorul de 1,6 litri, 105 CP benzina. Inainte ca Dacia sa dea informatiile oficiale se zvonea ca vor exista si versiuni cu 130 CP sau chiar 140 CP. Evident ca in viitor nu va putea fi exclus acest lucru, insa la concurenta, spre exemplu la Hyundai sau Kia, exista propulsoare la acest nivel, iar la Skoda Yeti, lansat acum sase luni, cea mai mica motorizare este 105 CP.

Un alt minus pentru unii clienti va tine de faptul ca Dacia nu are traditie in segmentul SUV, astfel ca cei care-si doresc un SUV dar nu au foarte multi bani ar putea decide sa aleaga un model al unei marci de traditie in segment, fie el si second-hand.

Impact asupra clasamentului SUV-urilor

Anul trecut, tara segmentul SUV a cunoscut a scadere crunta a vanzarilor, iar concurentii Dacia si-au vazut in mare parte vanzarile scazand la valori relativ mici. Spre exemplu, anul trecut s-au inmatriculat in tara 714 masini Hyumdai Tucson, 406 Nissan Qashqai, 86 Kia Sportage si 36 Skoda Yeti (lansata insa spre sfarsitul anului).

Cu aceste cifre e usor ca Duster sa devina lider al pietei la capitolul SUV, insa Dacia nu se va baza pe Romania, ci pe export unde e de asteptat sa se duca majoritatea covarsitoare a celor peste 50.000 de masini Duster ce ar putea fi produse anul acesta.

Publicul tinta

Dacia, prin vocea vicepresedintelui Constantin Stroe, spunea ca un segment important al publicului tinta al lui Duster il reprezinta femeile si adauga ca noul SUV "nu este o masina de neam prost". Dimensiunile compacte, garda la sol de peste 20 cm si consumul relativ mic dat de motorizarile "cuminti" pentru un SUV ar putea face din Duster o masina utila in oras. Dacia incearca de ceva timp sa devina atragatoare si pentru publicul tanar, iar Duster e inca o dovada in acest sens.

Date tehnice si planuri de extindere

Duster are 4,31 metri lungime, aproape la fel ca Nissan Qashqai si Hyundai Tucson, dar cu 9 cm mai mult decat Skoda Yeti. Cel mai nou model Dacia are 1,82 metri latime si cantareste 1.180 kg in versiunea 4X2 si cu 100 kg mai mult in versiunea 4X4. In versiunea 4X2 cu motor diesel de 85 CP consumul mediu mixt anuntat de constructor este de 5,1 litri/100 km. In varianta 4X4 cu motor pe benzina, 105 CP cosnumul mediu mixt anuntat e de 7,5 litri/100 km.

In primavara, masina se va lansa in Romania, restul Europei, Turcia, Algeria si Maroc. In iunie masina va ajunge in Ucraina, Israel, Iordania, Siria si Egipt, iar in 2011 SUV-ul va ajunge, sub sigla Renault, in Brazilia, Rusia si tarile Golfului Persic.
sursa :  http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-6975365-impact-avea-piata-lansarea-primului-suv-dacia.htm

Veliko Tarnovo - oras medieval in Bulgaria...un fel de Targoviste al lor ...

Veliko Tarnovo este orasul cu cel mai glorios trecut istoric din Bulgaria.
Vestigiile din Dealul Tsarevets sunt datate inaintea Erei Bronzului (secolul XIII a.Chr.). Primele asezari de aici au fost locuite de Traci.
Locul a cunoscut o inflorire deosebita intre secolele VI a.Chr. - I p.Chr.
Din secolul I p.Chr. - dominatia romana.
Din secolul V si pana in prima jumatate a secolului VII, aici a existat un oras fortificat (unul din cele mai importante puncte fortificate ale Imperiului Bizantin din partea de nord a Peninsulei Balcanice).
In secolele VIII - X, pe ruinele acestui oras a fost infiintata o asezare slavo-bulgara.
La sfarsitul secolului X, zona era deja dens populata, iar in secolul XII a redevenit un oras fortificat si un important centru economic.
Originea numelui este legata de cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron), si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.
In anul 1187 Turnovgrad devine capitala Regatului Bulgar (cea de a treia capitala in istoria Bulgariei). Urmatoarele doua secole sunt cunoscute drept perioada de "aur".
Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei au fost situate pe Dealul Tsarevets iar casele boierilor precum si multe biserici erau situate pe Dealul Trapezitsa.
Assenova Mahala asezata intre cele doua dealuri, pe raul Yantra, era locuita de mestesugari. Zona comerciantilor straini se afla in sud-estul Turnului Baldwin.
Zidurile fortificate ale "orasului interior" protejeau Tsarevets si Trapezitsa iar alte doua cartiere de asemenea fortificate, formau "orasul exterior".
In secolele XIII - IV capitala Bulgariei a fost un important centru politic, economic, cultural si economic in Europa.
Astfel, in aceasta perioada Bulgaria a atins o puternica dezvoltare si alaturi de Bizant era prima putere in Vechiul Continent. Au fost construite frumoase palate, manastiri, fortificatii. Scoala de Pictura Turnovo si Scoala Literara Turnovo, ale caror fondatori au fost Patriarhul Evtimii si Teodosii Turnovski erau doua importante centre culturale.
Toata aceasta inflorire culturala si economica a fost intrerupta in 17 iulie 1393 cand dupa un asediu de 3 luni, Veliko Tranovo si treptat intreaga Bulgarie au cazut sub dominatia Otomana.
In anii 1598, 1686, 1700, 1835, 1856, 1862 si 1876 populatia din Veliko Turnovo a participat la lupte pentru libertate impotriva dominatiei Otomane.
Pe 7 iulie 1877 Veliko Turnovo a fost liber din nou.
Aici Adunarea Constituanta a elaborat intre 10 februarie si 16 aprilie 1879 prima Constitutie a Bulgariei numita si Constitutia Turnovo, fiind una dintre cele mai democratice din Europa la vremea respectiva. La 17 aprilie 1879 Marea Adunare Constituanta a Bulgariei libere au hotarat la Veliko Turnovo, alegerea sefului statului. In data de 27 iulie a aceluiasi an, Alexander Battenberg a fost ales drept Cneaz al Bulgariei.
Dupa Eliberare, Sofia devine noua capitala.

CUMPARATURI :
Leva (BGN) este moneda nationala a Bulgariei si se schimba la aproximativ urmatoarele cursuri:
1.95 Leva (BGN) = 1 Euro

Nivelul preturilor
1 bere (0.5l) = 0.80- 1.50 BGN
1 coca-cola (0.3l) = 0.70 - 1.00 BGN
1 apa minerala (0.5l) = 0.60 - 0.80 BGN
Cafea/ Ceai = 0.40 - 0.60 BGN
Salata = 2.00- 3.50 BGN

Cazare
Budget: BGN 15 - 25
Mid-range: BGN 25 - 45
High: BGN 45 -65
Deluxe: BGN 65+


Veliko Turnovo este un foarte bun loc pentru cumparaturi !
De la micile magazine si pana la marile supermaket-uri si "shopping centres", orasul va ofera tot ce doriti ... si chiar mai mult.
Centrul orasului este zona principala de cumparaturi care include strazile "Vasil Levski" si "Nezavisimost".
Fructe si legume proaspete se pot cumpara de la piata localizata la intersectia strazilor "Nikola Gabrovski" si "Bulgaria". In spatele pietei gasiti supermaket-ul CBA. "Magro market" este alt supermarket pe strada "Vasil Levski" si alte magazine de alimente se afla in zona.
Centrul comercial "Europa" localizat pe strada "Nezavisimost" are multe magazine cu o gama variata de produse
Magazinele de suveniruri si galeriile de pictura le gasiti in "Orasul Vechi". In Veliko Turnovo este faimoasa "Samovodska Charshia" - o strada cu mestesugari a carei traditie dateaza din secolul XIX.
Daca vremea se schimba brusc si aveti nevoie de o jacheta ieftina, "Bitaka" este locul potrivit. Este situat pe strada "Marmarliiska" si este plin de "lucruri de care ai nevoie". Tot ce va inchiputi, puteti gasi acolo.

Mari centre comerciale
CENTRAL MALL - Central Mall Veliko Turnovo a fost deschis in septembrie 2006.
Este localizat in vestul orasului Veliko Turnovo, pe autostrada Sofia - Varna.
PRAKTIKER
TECHNO MARKET
METRO

IMPREJURIMI :
Regiunea din jurul orasului Veliko Turnovo ofera privelisti deosebite. Orasul este inconjurat de vai adanci si stanci pe care se poate practica alpinismul. De asemenea exista foarte multe drumuri care se pot parcurge usor cu piciorul si care va conduc in locuri incantatoare precum satul Emen, satul Arbanassi, manastirea Dryanovo sau catre pesteri, cascade si locuri care ofera peisaje spectaculoase.
Regiunea Veliko Turnovo mai este faimoasa si pentru posibilitatile de excursii cu bicicleta si tot aici veti gasi multe rauri si lacuri foarte potrivite pentru pescuit sau inot.
Pentru cei pasionati de vestigiile antichitatii, in zona se afla ruinele orasului roman Nikopolis Ad Istrum, construit de Imparatul Traian (orasul este localizat pe un drum lateral, langa soseaua ce leaga Ruse de Veliko Turnovo).

VIATA DE NOAPTE
In afara istoriei deosebite pe care Veliko Turnovo o are, un aspect important al prezentului este viata de noapte. Deoarece Veliko Turnovo este un important centru universitar, strazile sunt pline de tineri care imprima "modernitate" acestui oras medieval.
Puteti gasi multe cafenele si restaurante care va ofera specialitati bulgaresti si internationale.
Dupa ce ati luat masa, va puteti petrece timpul in mod placut in unul din nenumaratele baruri din oras. Puteti alege de la o atmosfera hard rock pana la un linistit bar al carui ambient sonor este intretinut in surdina de un pian.

sursa : http://www.velikoturnovo.info.ro